Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ο Γιάννης Σηφάκης με αγρότες σε Αριδαία, Καλύβια και Άρνισσα, κτηνοτρόφους στην Άρνισσα και εργαζόμενους στην Έδεσσα

Ο Γιάννης Σηφάκης με καπνοπαραγωγούς στην Αριδαία, με αγρότες στα Καλύβια, με κτηνοτρόφους και αγρότες στην Άρνισσα και στο δικαστήριο υπέρ εργαζομένων στην Έδεσσα

Αριδαία

Ο βουλευτής συναντήθηκε με καπνοπαραγωγούς για την ίδρυση οργάνωσης καπνοπαραγωγών στην Πέλλα και για την ανάγκη ενίσχυση τους. Οι αγρότες, παρότι είναι από την Αριδαία και τα Γιαννιτσά συμμετέχουν, ως τώρα, σε οργάνωση παραγωγών της Πιερίας (!!!). 

Καλύβια

Ο βουλευτής ενημέρωσε τους παθόντες από την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» ότι δρομολογείται η οριστική επίλυση του μεγάλου προβλήματος τους ( αφού αντιμετωπίστηκαν «ανησυχίες» ότι η προωθούμενη διάταξη καταλαμβάνει και ΜΚΟ κλπ που εκφράστηκαν στην τελική φάση της προώθησης της λύσης από τα Υπουργεία) με νομοθετική διάταξη που θα εισέλθει στην Βουλή στο «Πολυνομοσχέδιο» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης μέσα στον Μάρτιο.

Άρνισσα

Ο Γιάννης Σηφάκης είχε συναντηθεί πριν λίγο χρονικό διάστημα με κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Άρνισσας συζητώντας μαζί τους τα βασικά προβλήματα που τους απασχολούν. Εκφράστηκε η ανάγκη οργάνωσης τους σε νέα βάση καθώς και η προοπτική τυποποίησης και εμπορίας των προϊόντων τους με νέο τρόπο. Ο βουλευτής επισκέφθηκε μικτό τυροκομείο στα Ξανθόγεια που ιδρύθηκε με πολύ καλές προοπτικές για τον κτηνοτρόφο- μικροεπιχειρηματία.

Ακόμη συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του συνεταιρισμού Άρνισσας για την προώθηση λύσεων στα οικονομικά προβλήματα της οργάνωσης. Παράλληλα συζήτησε μαζί τους την ανάγκη να εργαστεί δυναμικά και με νέο πνεύμα η νεοιδρυθείσα ( μετά και από τις παραινέσεις του) νέα οργάνωση παραγωγών που θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού.

Έδεσσα

Ο βουλευτής παρευρέθηκε στα Δικαστήρια Έδεσσας υπερασπιζόμενος τους τέως εργαζομένους των Καταρρακτών που με νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε το 2015 εργάζονται στον Δήμο Έδεσσας. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του Δημάρχου Έδεσσας περί «παραβίασης της οικιακής ειρήνης, της παράνομης βίας και της εξύβρισης κατά συρροή» γιατί στις 30 Ιανουαρίου 2015 "εμπόδισαν" την σύγκλιση της ΓΣ της Επιχείρησης η οποία, ήξεραν, ότι θα αποφάσιζε την λύση της επιχείρησης και την απόλυση τους.

Οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν καθόσον κατέπεσε το κατηγορητήριο μετά από ένσταση του συνηγόρου τους Θέμη Αχτσιόγλου. Μπορεί, βέβαια, το δικαστήριο να επανέλθει αυτεπαγγέλτως με άλλη κατηγορία εναντίον τους εφόσον το επιθυμεί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *