Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

«Βόμβα» Βούτση για πρόωρες εκλογές – Πότε θα στηθούν κάλπες

Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την... ηρωική έξοδο


Ο Νίκος Βούτσης, στο περιθώριο κοπής της πίτας των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής, πολιορκήθηκε από δημοσιογράφους και ρωτήθηκε για το πότε εκτιμά ότι θα στηθούν κάλπες.

«Στόχος μας είναι ο Οκτώβριος, εργαζόμαστε για εκλογές τον Οκτώβριο», είπε ο Νίκος Βούτσης στο περιθώριο κοπής της πίτας των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής και πρόσθεσε πως «σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο να γίνουν εκλογές πριν τον Μάιο», είπε ο Πρόεδρος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες ακόμα και μέσα στο Μάιο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συμπλήρωσε ωστόσο, πως τον Μάιο η χώρα μπαίνει σε μια προεκλογική περίοδο και πως ο ίδιος συμφωνεί με τον πρωθυπουργό για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.

«Ως προς το Κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους.Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου», ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας Μάρτιο ή Απρίλιο. Σημείωσε δε, πως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της Βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη.

Σε ό,τι αφορά στους «6» ανεξάρτητους βουλευτές που συντάχθηκαν αλλά δεν εντάχθηκαν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του κατά το Σύνταγμα, εκτιμώντας πάντως, πως η ΝΔ δεν θα προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή.

«Είναι μια προκριματική δική τους δήλωση ώστε αυτό όταν ζητείται να μπορεί να επαναβεβαιωθεί», σημείωσε, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν νομοσχέδια πέραν των Πρεσπών, όπως π.χ. για την Εκκλησία, που μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες εκ μέρους τους.

«Έπρεπε να τελειώσει η συζήτηση ότι η κυβέρνηση είναι μειοψηφική», είπε χαρακτηριστικά και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το γεγονός ότι οι κ.κ. Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις παραμένουν και βουλευτές των ΑΝΕΛ, χαρακτήρισε περισσότερο περίεργο το γεγονός να αιωρείται μια πρόταση μομφής και να μην γίνεται.

Έκανε παράλληλα, γνωστό ότι την Πέμπτη εισάγεται προς κύρωση στην αρμόδια επιτροπή το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και πως την Παρασκευή θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *