Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Αποχώρησαν από την Χρυσή Αυγή όλοι οι ευρωβουλευτές της - του Σαββίδη Παναγιώτη

Ο τελευταίος τελικά έκλεισε την πόρτα αφού αποχώρησε από την «χρυσή αυγή» και ο τρίτος ευρωβουλευτής της ο Λάμπρος Φοντούλης και δεν έμεινε κανένας να εκπροσωπεί το ναζιστικό μόρφωμα στην ευρωβουλή. 

Όλοι οι πρώην χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές κατήγγειλαν μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο, φαυλότητες, συναλλαγές, σκοπιμότητες με ιδιοτελή συμφέροντα, χρηματισμούς και άλλα πολλά. 

Οι 2 τελευταίοι ευρωβουλευτές που αποχώρησαν, Επιτήδειος και Φουντούλης, κατήγγειλαν αποκλεισμό τους από το ψηφοδέλτιο της «χρυσής αυγής», χωρίς να γίνει κάποια συζήτηση μαζί τους, χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι για αυτό, χωρίς να τους γνωστοποιηθεί κάτι. 

Καταγγέλλουν ότι όλο αυτό έγινε για να προωθηθεί η υποψηφιότητα του υπόδικου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού που κατηγορείται για συμμετοχή σε ξυλοδαρμούς, επιθέσεις, τραμπουκισμούς, όπως επίσης ότι είναι ένας από τους επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. 

Είναι αυτός που τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Νίκαιας του ανέφεραν, ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε και έπαιρναν εντολές από αυτόν πως θα κινηθούν αργότερα. Στοιχεία που προκύπτουν από την δικογραφία και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν.

Η «χρυσή αυγή» όταν διατάχτηκε να πάρει μέρος στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα από το 2008, αυτό που διακήρυττε πλην άλλων ήταν αξιοκρατία, χτύπημα στην φαυλότητα, στις παλαιοκομματικές πρακτικές προώθησης των ημετέρων, στις σκιώδεις συναλλαγές, στον χρηματισμό.

Αποδείχτηκε μέντορας η ίδια όλων αυτών των πρακτικών αφού σε όλη την Ελλάδα έχουμε από το 2013 αποχωρήσεις μελών και στελεχών της «χρυσής αυγής» από τοπικούς πυρήνες, καταγγέλλοντας τέτοια φαινόμενα, με αποκορύφωμα την αποχώρηση των 3 ευρωβουλευτών της. 

Για ιδιοτελείς σκοπιμότητες ατόμων, για άεργους που δεν προσφέρουν, είχε καταγγείλει ο Ελευθέριος Συναδινός ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής. Ενέργειες που έθιγαν την αξιοπρέπεια και την ηθική του όπως δήλωσε για τους λόγους της αποχώρησης του από αυτήν.

Η «χρυσή αυγή» αναγκαία για το σύστημα αυτοπροβάλλεται σαν «πατριωτική», «εθνική» οργάνωση, καλύπτοντας το ναζιστικό της χαρακτήρα.

Προωθεί έναν στρεβλό πατριωτισμό που θέλει να τον μετατρέψει σε μισαλλοδοξία, ρατσισμό, ξενοφοβία, για να υπηρετήσει πολλαπλούς στόχους του συστήματος.

Από την μια χρησιμεύει για να συντηρείται όσο χρειάζεται ένα τεχνητό κλίμα έντασης μεταξύ των λαών μέσο του εθνικισμού. Για να αναλαμβάνουν δράση με επεμβάσεις και άλλους τρόπους οι ιμπεριαλιστές κυρίως (ΗΠΑ – Ε.Ε – ΝΑΤΟ) και να προωθούν τα άνομα αντιλαϊκά πολεμοκάπηλα σχέδια τους, σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και μεταφοράς προϊόντων. 

Από την άλλη αξιοποιείτε σαν «αντισυστημική» δύναμη, με το χαλκευμένο προσωπείο που φοράει, για να εγκλωβίζει θυμωμένο, οργισμένο λαό από τις αντιλαϊκές - ευρωνενωσιακές πολιτικές, να τις εκτονώνει με άναρθρες πατριδοκάπηλες φωνές, ώστε να τις αποστεώνει από κάθε ριζοσπαστισμό και να τις αποκόπτει από την δυνατότητα να χειραφετηθούν από την αστική πολιτική, αστική ιδεολογία, συκοφαντώντας, προβοκάροντας το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και κυρίως τις ταξικές – αντιμονοπωλιακές δυνάμεις. 

Δύναμη του συστήματος είναι η «χρυσής αυγή» εργαλείο στα χέρια των μεγάλων αφεντικών, των καπιταλιστών , για να δρα και σαν δύναμη κρούσης απέναντι σε οργανωμένους εργάτες και συνδικάτα, όπως έκανε στο Πέραμα με την δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κομμουνιστές. 

Ο κόσμος δεν πρέπει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει για το τι είναι η «χρυσή αυγή» και ούτε να ψάχνει «καλά» και «κακά» σε αυτήν. 

Η «χρυσή αυγή» είναι ναζιστική οργάνωση από εκεί απορρέει η δολοφονική της δράση. 

Έχει στρατηγικό στόχο να υπηρετήσει το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, έχοντας κάτω από την μπότα της τον λαό με τα κατακρημνισμένα δικαιώματα του, για να διαιωνίζονται απρόσκοπτα τα κέρδη των καπιταλιστών. 

Να μην αφήσουμε την ιστορική λήθη, την ημιμάθεια που είναι χειρότερη από την αμάθεια και τα ψέματα να διαμορφώνουν την λαϊκή συνείδηση. 

Ο φασισμός πάντα ήταν σύμμαχος του συστήματος και εχθρός του λαού. Ο φασισμός πολεμήθηκε από τον λαό μας σαν δύναμη αντιπατριωτική, αντιδραστική, αντιλαϊκή, φιλοιμπεριαλιστική.

Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα κόντρα στους εμπόρους του πατριωτισμού, κόντρα στα ψευτοπροοδευτικά μέτωπα σοσιαλδημοκρατών, φιλελευθέρων και Συριζαίων. 

Κόντρα στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που θέλουν να επιβάλλουν, να αντιτάξουμε την ταξική ενότητα των εργαζομένων που σε κοινωνική συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού θα διαμορφώσουν ένα μαχητικό, αγωνιστικό, πλειοψηφικό ρεύμα, με αντικαπιταλιστικό -αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό, για να αντεπιτεθεί ο οργανωμένος λαός και το κίνημα του, και να βάλει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας, της οικονομικής κρίσης και των πολέμων.


Σαββίδης Παναγιώτης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *