Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Όρλη αποκλειστικά στο ialmopia.gr

Το ialmopia.gr έχει τη χαρά να φιλοξενεί την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη του Σάκη Χατζηδημητρίου, Ελένη Όρλη σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Επιμέλεια: Τάσος Καλαϊτζής


- Με ποια κριτήρια πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τα κοινά;

Σαν άνθρωπος μου αρέσει η ιδέα της προσφοράς και συγκεκριμένα της κοινωνικής προσφοράς, επομένως, πρώτο κριτήριο της συμμετοχής μου στις δημοτικές εκλογές είναι η έμφυτη τάση μου για συνεισφορά. Πιο αναλυτικά, πιστεύω ότι μέσω των σπουδών μου μπορώ να συνδράμω ενεργά στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών, αγροτικών και κοινωνικών ζητημάτων. Το δεύτερο κριτήριο αφορά την επιθυμία μου για προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δήμου με πρότυπο όμορους Δήμους του Νομού μας αλλά και σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.


- Για ποιο λόγο επέλεξες να συμπορευτείς με τον συνδυασμό του κ. Χατζηδημητρίου;

Ο κ. Χατζηδημητρίου σαν άνθρωπος μου εμπνέει εμπιστοσύνη και θεωρώ ότι διέπεται από κάποια χαρακτηριστικά όπως είναι η ειλικρίνεια και η σαφήνεια. Επιπλέον κατά την υποκειμενική μου γνώμη πιστεύω ότι θα ήταν τιμή για εμάς τους πολίτες να εκλέξουμε έναν επιστήμονα ιατρό όπως ο κ. Σάκης Χατζηδημητρίου για το αξίωμα του Δημάρχου. Όσον αφορά την επιλογή συμμετοχής μου στον συγκεκριμένο συνδυασμό υπήρξε καθοριστικός παράγοντας η ενωτική διάθεση που διέκρινα όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομα του συνδυασμού.


- Ως πτυχιούχος Περιβαλλοντολόγος ποιες είναι οι ιδέες σου και οι προτάσεις σου για τη βελτιστοποίηση της περιοχής μας;

Πρωταρχικός στόχος είναι να δοθεί έμφαση σε απλά και καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Αριδαίας καθώς και τα χωριά της. Όσον αφορά την καθαριότητα της πόλης της Αριδαίας θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές προκειμένου να αναβαθμιστεί η εικόνα της , ειδικότερα θα πρέπει να γίνει βελτιστοποίηση της χωρικής κατανομής των κάδων βάσει των αναγκών που υπάρχουν σε μια περιοχή, των επιχειρήσεων που εξυπηρετεί καθώς και της πληθυσμιακής της πυκνότητας. Επίσης σε ημέρες αιχμής, εορτών, αργιών, υψηλών θερμοκρασιών και λαϊκής να βελτιστοποιηθούν τα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων προκειμένου να αποφεύγονται η δυσοσμία αλλά και οι τοπικές εστίες υγειονομικής μόλυνσης που προκαλούνται από τη συσσώρευση τους.

Ένα άλλο θέμα το οποίο θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι ο έλεγχος της ποιότητας του πόσιμου νερού. Ο έλεγχος πρέπει να είναι συστηματικός και διαρκής (απολυμάνσεις δεξαμενών, συντήρηση εξοπλισμού ύδρευσης και αντλιοστασίων, έλεγχος, καταγραφή και παρακολούθηση υπολειμματικού χλωρίου κλπ) τόσο για την πόλη της Αριδαίας όσο και για τα χωριά της βάσει του θεσμικού πλαισίου. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων να είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε δημότη τα ζητάει.

Επιπλέον ένα άλλο θέμα στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ είναι πως ενώ στους όμορους δήμους του Νομού μας υπάρχουν εγκαταστάσεις επεξεργασίας αστικών λυμάτων, η πόλη της Αριδαίας στερείται αυτής. Η μελλοντική κατασκευή του εν λόγω έργου κρίνεται απαραίτητη και τίθεται η υλοποίησή της σαν στόχος στην ερχόμενη δημοτική θητεία διότι δεν νοείται σε ευρωπαϊκή πόλη εν έτει 2019 τα αστικά της λύματα να καταλήγουν ανεπεξέργαστα στους υδάτινους αποδέκτες.

Τέλος, επειδή προέρχομαι από αγροτική οικογένεια βιώνω σε καθημερινή βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας αγρότης. Στόχος μας εάν εκλεγούμε την επόμενη μέρα θα είναι η βελτιστοποίηση αγροτικών υποδομών (συντήρηση-κατασκευή-επέκταση αρδευτικού δικτύου και αγροτικής οδοποιίας) και η όσο το δυνατόν σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής (υδρομαστευτικά έργα για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας).



- Τι μήνυμα στέλνεις στους πολίτες της Αλμωπίας και για ποιο λόγο ζητάς να σου εμπιστευτούν τη ψήφο τους;

Το motto μου είναι ότι η γνώση και η μόρφωση των νεότερων σε συνδυασμό με την πείρα των μεγαλύτερων μπορούν να συνυπάρξουν και να επιφέρουν ένα θετικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι, ζητώ από τους συμπολίτες μου ψήφο εμπιστοσύνης εάν κρίνουν και θεωρούν ότι είμαι κατάλληλη να προσφέρω στον τόπο μας.





Ευχαριστούμε θερμά την Ελένη Όρλη για το χρόνο της και της ευχόμαστε καλή επιτυχία.


ialmopia.gr

16 comments:

  1. Περιεκτική με σαφήνεια και καθαρό λόγο. Με δυο κουβέντες χωρίς να κουράζει προσδιορίζει το στίγμα της. Αναφέρεται σ' αυτά που κατέχει και όχι σαν παντογνώστης επί παντός επιστητού. Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ξερω προσωπικα, ειναι πολυ αξιολογος ανθρωπος και ταπεινος. Μπραβο Ελενη, καλη επιτυχια κοριτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Ελένη, καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή επιτυχία να χεις Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγάπη μου φουλινακι μου μπράβο είμαι πολύ περήφανη για σένα
    Σε θαυμάζω παρά πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. san klados oi perivalontologoi nomizo pos einai idiaitera xrisimoi ston topo mas. Se mia perioxi pou apoteleitai apo apeires ektaseis kai mesa sti poli poy tha prepei na ginoun kapoies paremvaseis. Tora i epilogi me ton sindiasmo tou xatzidimitriou tha fanei ek toy apotelesmatos an einai i sosti. parolauta kali epitixia, o topos exei anagki tous neous kai tis gnoseis tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο Σακη, με διαφορα οι καλυτερες επιλογες. ειμαστε μαζι σου. Ας ελπισουμε τα λαθη του παρελθοντος να μεινουν εκει και να τραβηξουμε ολοι μαζι μια νεα πορεια για την περιοχη μας.
    Πετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια νέα κοπέλα με συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις !!! Τέτοια άτομα πρέπει να προωθούνται ! Συγχαρητήρια , για την επιλογή σας κύριε Χατζηδημητρίου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xa xa Για τον Σηφάκη ? Τον Σύριζα τίποτα? Ότι ήταν υποψήφια μαζί του? ότι δούλευε στο πολιτικό του γραφείο? Τί έχει να επιδείξει 5 χρόνια που ήταν στα κοινά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ; ΣΤΑΖΕΙΣ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Το μόνο γέλιο έχει να κάνει με το ότι έχεις γίνει επαγγελματίας σχολιαστής. Το πιο εύκολο είναι ρίξεις λάσπη απέναντι σε ένα μορφωμένο, απ' ότι να προτείνεις θέσεις. Πέντε χρόνια εσύ κ οι δικοί σου δεν κάνατε τίποτα κ τώρα σου φταίει η κοπέλα για την κατάντια του Δήμου.

      Διαγραφή
  10. Ένα μορφωμένο ,νέο, ευγενικό κ απλό παιδί !!! Έχει μεγάλη κοινωνική ευαισθησία... μόνο θετικά σχόλια για αυτό το κορίτσι . Δεν έχω συναντήσει άνθρωπο να μου πει κακό λόγο για εσένα Ελένη ... Ένα ηθικό καλοπροαίρετο ατομο με πολύ όρεξη για προσφορά ... Σε στηρίζουμε ολοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζοντας τις προτάσεις κ την συνέντευξη διακρίνω συγκεκριμένο πρόγραμμα ... Η κοπέλα είναι ειδικευθεισα στα περιβαλλοντικά ζητήματα κ η Αλμωπία είναι μια περιοχή κατά κόρον αγροτική. Θ σε στηρίξω ελενη γιατι τα μορφωμένα κ νέα παιδιά πρέπει να ορθώσουν το ανάστημα τους κάποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΣΚΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ,ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ-ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελένη είσαι δυνατό χαρτί και το γνωρίζεις. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και σε σενα και στους υπολοιπους του συνδυασμόυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλι επιτιχια ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *