Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Χρυσίδης αποκλειστικά στο ialmopia.gr

Το ialmopia.gr έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη του Δημήτρη Μπίνου, Τάσο Χρυσίδη σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Επιμέλεια: Τάσος Καλαϊτζής


 - Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να κατέλθεις ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ποιος ο λόγος που επέλεξες το εκλογικό σχήμα του κ. Μπίνου; 



Ως ενεργός πολίτης του τόπου που γεννήθηκα, μεγάλωσα, εργάζομαι, ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου, θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να συμβάλλω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γνωρίζουμε, θέλουμε, μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας να ανακάμψει. Επέλεξα τον συνδυασμό του κ. Μπίνου διότι απαρτίζεται από αξιόλογους ανθρώπους, καταξιωμένους ο καθένας στον τομέα του και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλό του Δήμου μας. Ο κ. Μπίνος, ως νυν δήμαρχος έχει καταφέρει να υλοποιήσει σημαντικά έργα με συνέπεια και υπευθυνότητα και θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσει το έργο του και για την επόμενη τετραετία. 


 - Η προσωπική επαφή που έχεις καθημερινά με τους απλούς πολίτες λόγω του επαγγέλματος σου, σου προσφέρει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αφουγκραστείς τις ανάγκες τους. Ποιο είναι το πρόβλημα που ιεραρχείς ως το πλέον σπουδαίο και σε περίπτωση εκλογής σου θα αφιερώσεις τις δυνάμεις σου προς το σκοπό επίλυσης του; 



Σαφέστατα, η εργασία μου συνέβαλε πολύ σημαντικά στην απόφασή μου να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αυτό, γιατί ως ταχυδρόμος έρχομαι σε καθημερινή και άμεση επαφή με μεγάλο αριθμό από συμπολίτες μου, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα θέματα της καθημερινότητας αλλά και τα προβλήματα που τους απασχολούν, καθώς και τα άγχη με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι. Οι πολίτες ενός Δήμου θέλουν μία Δημοτική Αρχή η οποία θα είναι δίπλα τους, για να επιλύει καθημερινά ζητήματα, όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ανάπτυξη των υποδομών, η άρδευση, η ύδρευση, η αγροτική οδοποιία, με σκοπό την υποστήριξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Αυτό που προσωπικά θα έθετα σε απόλυτη προτεραιότητα, είναι το ζήτημα της ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας του Δήμου μας. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται μελετητική ωριμότητα και εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για έργα αγροτικής οδοποιίας αλλά και κάτι πολύ σημαντικό: εκπόνηση ενός master plan για την άρδευση των αγροκτημάτων στο σύνολο της έκτασης του Δήμου μας, με καταγραφή των υφιστάμενων δικτύων, καταγραφή σημείων εναλλακτικής άρδευσης με φράγματα και λιμνοδεξαμενές καθώς και πλάνο για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των αρδευτικών μας γεωτρήσεων μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων. Ας μη ξεχνάμε το οικονομικό φορτίο που έχει να σηκώσει κάθε αγροτικό νοικοκυριό, αναφορικά με το κόστος άρδευσης των καλλιεργειών του σε ετήσια βάση.

Φυσικά σε όλο αυτό το πλαίσιο, θα ήταν χρήσιμο να δούμε και το κομμάτι εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, όπου πιθανώς απαιτείται, μιας και η αδιάλειπτη χρήση των γεωτρήσεων ενδεχομένως να έχει προκαλέσει υποβιβασμό της στάθμης του σε πολλές περιοχές του Δήμου μας.

Η προστασία του αγροτικού εισοδήματος λοιπόν και η εν γένει ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η οποία συνδυάζει και περικλείει μέσα της το αίσθημα της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, είναι τα ζητήματα που θέτω στην κορυφή της ατζέντας για την επόμενη μέρα στο Δήμο Αλμωπίας. 


 - Πως κρίνεις τη θητεία του κ. Μπίνου ως Δημάρχου Αλμωπίας; 


Ως Δήμαρχος ο κ. Μπίνος αλλά και όλη η Δημοτική Αρχή, συνέβαλαν θετικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του Δήμου Αλμωπίας με σημαντικές παρεμβάσεις και υλοποίηση σημαντικών έργων, των οποίων η αξία θα είναι εμφανής στο μέλλον, όπως για παράδειγμα η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων λυμάτων στον οικισμό της Αριδαίας. Επίσης, η εξασφάλιση σημαντικών χρηματοδοτήσεων για την επόμενη δημοτική περίοδο, όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας αλλά και οι μελέτες για αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, η κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού, παιδικών χαρών και πολλών άλλων έργων που θα δημοπρατηθούν μέσα στο έτος που διανύουμε, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα για το γεγονός ότι η Δημοτικά Αρχή είχε τους ορίζοντες της ανοιχτούς προς το μέλλον και την πρόοδο του Δήμου, χωρίς να μείνει σε μια απλή διαχείριση του σήμερα.


 - Ποιο είναι το όραμα σου για την Αλμωπία και τους ανθρώπους της; 


Η ακριτική Αλμωπία πρέπει να αποκτήσει την εικόνα που της αξίζει, λόγω κυρίως της γεωγραφικής της θέσης. Διαθέτει πλούσιο πρωτογενή τομέα, ο οποίος πρέπει να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Αξίζει στους ανθρώπους της Αλμωπίας να ζουν και να προοδεύουν στον τόπο τους, έχοντας σύμμαχό τους τον Δήμο στις προσπάθειές τους και στον καθημερινό τους αγώνα. Τα παιδιά αυτού του τόπου είναι το μέλλον μας και οφείλουμε να παρέχουμε τα καλύτερα εφόδια για να είναι περήφανα για τον τόπο τους και την εξέλιξή τους. 


 - Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους συνδημότες σου, οδεύοντας προς τις κάλπες της 26ης Μαΐου; 


Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, καλώ τους πολίτες, όλου του Δήμου Αλμωπίας, να με στηρίξουν με την ψήφο τους, διότι έχω όλη την διάθεση και ενέργεια να προσφέρω για το καλό αυτού του τόπου. Να ψηφίσουν όλοι με συνείδηση και με γνώμονα την ηθικότητα και την εργατικότητα του κάθε υποψηφίου. Εξάλλου η κάθε ψήφος αποτελεί το μικρό λιθαράκι του κάθε συμπολίτη μας, ώστε να αναδείξει έναν από τους καταλληλότερους που επιθυμεί να τον εκπροσωπεί με τιμιότητα, συνέπεια και ήθος.


Ευχαριστούμε θερμά τον Τάσο Χρυσίδη για το χρόνο του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. 




ialmopia.gr


4 comments:

  1. Μπράβο Τασάρα, καλή επιτυχία!! Εξαιρετικός άνθρωπος, με απόψεις μεστές και όραμα! καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑΣΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τάσο καλή επιτυχία!!!! Είσαι ένας άνθρωπος που αξίζει πολλά!!!! Εύχομαι ολόψυχα οι πολίτες να αναδείξουν την αξία σου μέσα άπο τη ψήφο τους γιατί ο τόπος μας χρειάζεται έναν άνθρωπο που λέει μόνο αλήθειες ......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *