Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πανήγυρις του υπό ανέγερσιν Ιερού Ναού της Αγίας Βάσσης της Εδεσσαία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις του υπό ανέγερσιν Ιερού Ναού της Αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας, στην Έδεσσα.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με την συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους λαού. 

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου και η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κοζάνης τονίζοντας ότι κλήρος και λαός οφείλουν να δείχνουν ζήλο και προθυμία στο θέμα της ανεγέρσεως νέων ιερών ναών. Επίσης, με αφορμή το μαρτύριο της αγίας Βάσσης, παρότρυνε τους πιστούς να κάνουν το σημείο του Σταυρού και να έχουν σταυρικό φρόνημα, ιδιαίτερα τις ημέρες μας, στις οποίες όλο και περισσότερο Σταυρός του Κυρίου μας περιφρονείται. Ακολούθησε λιτανεία.

Το πρωί της Τετάρτης 21/8 ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και και του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κοζάνης κατά το κήρυγμα του υπογράμμισε ότι σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε άγιοι. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού χρειάζεται πνεύμα σταυρικό, μετάνοια και υπακοή στον πνευματικό οδηγό. Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε δεν είναι εμπόδιο στην σωτηρία μας. Σε δύσκολα χρόνια έζησε και η αγία Βάσσα, αλλά αγίασε δια του μαρτυρίου. Και η Θεοτόκος έζησε σε δύσκολη εποχή, αλλά αξιώθηκε να γίνει μητέρα του Κυρίου.

Πολλοί κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως μετείχαν στην Θ. Λειτουργία, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.
Τις ιερές ακολουθίες κάλυψε εξ ολοκλήρου ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *