Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019

Κήρυξη 24ωρης απεργίας από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας στις 2 Οκτωβρίου

Την Τρίτη 24/9/2019 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας συνεδρίασε το Δ.Σ εκτάκτως με μοναδικό θέμα: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση ένα απαράδεκτο για το συλλογικό εργατικό δίκαιο νομοσχέδιο. Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο που ισοπεδώνει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Το νομοσχέδιο χωρίς επίκληση επείγουσας ή κατεπείγουσας διαδικασίας θα εισαχθεί στη Βουλή.

Πρέπει να εργαστούμε ώστε να είναι δυναμική η αντίθεση των εργαζομένων στις επιχειρούμενες εργασιακές ανατροπές και στις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.

Ως ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ αντιδρούμε σε  αυτήν την κατάσταση και προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργία για την  Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 με τα παρακάτω αιτήματα:

- Εργασία για όλους με πλήρες ωράριο και δικαιώματα.
- Να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
- Να μην γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει και αυτές που ανακοινώνονται (Αεροδρόμιο, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κλπ)
- Να μην γίνει αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
- Να αποκατασταθεί η δυνατότητα επέκτασης γενικά υποχρεωτικών κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
- Να φύγουν όλα τα εμπόδια που επιχειρούν να βάλουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στην ισχύ των όρων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 

Καλούμε τον κόσμο της εργασίας να στηρίξει αγωνιστικά και δυναμικά την 24η απεργία με τη συμμετοχή του σε αυτή.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *