Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Στις δράσεις του ERASMUS+LOUD συμμετείχε το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών από το δήμο Πέλλας

Στα πλαίσια της συμμετοχής του δήμου Πέλλας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+LOUD, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των ενδιαφερομένων με τη διοργάνωση διημερίδας με τίτλο: «Loud Young Leaders for Inclusion» στις 23-24/9/2019. Συμμετείχαν: Ο δήμος Πέλλας, σχολεία και κοινωνικοί φορείς.

Τις δράσεις διοργάνωσαν η υπεύθυνη του προγράμματος από τον δήμο Πέλλας κ. Χερκελετζή και εκπρόσωποι από Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο.

Στην διημερίδα οριοθετήθηκε το θέμα, παρουσιάστηκαν οι ανάγκες, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης και έγινε ανταλλαγή απόψεων, αξιοποιώντας τη βιωματική διάσταση της εκπαίδευσης.

Τη 2η ημέρα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας (στο ισόγειο του ανοιχτού θεάτρου Γιαννιτσών).

Μετά το καλωσόρισμα και την ενημέρωση για τις δράσεις του Κέντρου από το υπεύθυνο Κοινωνικό Λειτουργό Μάκη Ασταρτζή, οι συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ξεναγήθηκαν, γνώρισαν και ενημερώθηκαν στους χώρους από τους υπεύθυνους εκπαιδευτές: Των εργαστηρίων Κεραμικής Αγγελική Παπαδοπούλου, Χειροτεχνίας Αναστασία Σέμου και Φυσιοθεραπείας Γιώργο Πιτσούδη.

Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνομιλήσουν με τους μαθητές του κέντρου.

Άρση των διακρίσεων απέναντι στα ΑΜΕΑ

«Οραματιζόμενοι ένα καινοτόμο και ανοιχτό σχολείο, συμμετέχουμε από την πλευρά του δήμου Πέλλας κι εμείς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+LOUD με θέμα την άρση των διακρίσεων απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες/ικανότητες», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑμΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας και προσθέτουν: «Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν στην μεταξύ μας γνωριμία και αλληλοεπίδραση, ευελπιστώντας στην άρση των διακρίσεων».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *