Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Αλμυρά… γλυκά. Τι τρέχει με αυτά;

Φαντάζομαι σας μπέρδεψε λίγο ο τίτλος… Κάτι δεν σας κάθεται και τόσο καλά. Αλμυρά ή… γλυκά;

Και τα δύο, θα σας απαντήσω. Μια και στις συνταγές τους περιέχουν κάποια αλμυρά στοιχεία τα οποία απογειώνουν όχι μόνο τη γεύση των συγκεκριμένων παρασκευών, αλλά και ολόκληρη την υπόστασή τους. Ναι, φίλοι μου. Αυτή είναι μια τάση η οποία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και -όπως όλα δείχνουν- θα συνεχίσει να μας απασχολεί αφού, οι συνταγές που προκύπτουν από τον συνδυασμό γλυκών και αλμυρών στοιχείων, είναι -πραγματικά- απολαυστικές!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Δεν θα σας πάω μακριά… Σκεφτείτε το Αμερικάνικο cheesecake - συνδυασμός γλυκού και αλμυρού που έχει αφήσει ιστορία. Για να μη μιλήσω για το δικό μας αγαπημένο Καρπούζι με φέτα, το οποίο εξελίξαμε σε Καρπούζι γεμιστό με μους τυριού!!! Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την salted caramel (αλατισμένη καραμέλα) η οποία -όπου κι αν εμφανιστεί- κλέβει τις εντυπώσεις, αλλά και το κλασικό, αγαπημένο μας Τιραμισού το οποίο φτιάχνεται με τυρί μασκαρπόνε!!! Τα παραδείγματα είναι πολλά… Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκονται και κάποια τα οποία ενώ κάνουν αίσθηση στο εξωτερικό, εδώ δεν έχουν αρχίσει να ακούγονται ακόμα. 

Δύο από αυτά;

Το cheese tea, για το οποίο μιλήσαμε πριν από αρκετό καιρό. Να σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη; Τσάι ενισχυμένο με σαντιγί φτιαγμένη από τυρί κρέμα.

Ο ζεστός καφές με κυβάκια τυριού τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν τα… marshmallows! Παρατηρείται όλο και πιο συχνά στα social media και λένε ότι έχει ενδιαφέρον.

Το ξέρω ότι όλα αυτά μπορεί να ακούγονται παράξενα. Είμαι, όμως, αποφασισμένος να σας κάνω να δοκιμάσετε αυτόν τον αχτύπητο συνδυασμό γλυκού-αλμυρού. Για να το πετύχω, συγκέντρωσα κάποιες νόστιμες συνταγές τις οποίες θα μπορούσατε να φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι. Δεν είναι… παρακινδυνευμένες, είναι δοκιμασμένες και απίστευτα Α-ΠΟ-ΛΑΥ-ΣΤΙ-ΚΕΣ! Τι λέτε, πάμε να τις δούμε μία προς μία;

Θα ξεκινήσω, λοιπόν, από αυτό εδώ το μοναδικό Παγωτό με τυρί κρέμα. Γιατί, το τυρί κρέμα μπορεί να μεταμορφωθεί ΚΑΙ σε παγωτό για όσους δεν το γνωρίζατε και, μάλιστα, με 4 απλά υλικά!


Συνεχίζουμε με έναν πολύ απλό αλλά έξυπνο συνδυασμό: Pancakes ολικής με φρούτα και τυρί κρέμα. Δοκιμάστε το! Μειώνετε τις θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα χαρίζετε απίθανη γεύση στα pancakes σας!


Ακολουθεί η αλμυρή εκδοχή του cheesecake… Αλμυρό cheesecake με γλυκό ντομάτας. Το αλμυρό στοιχείο είναι πιο έντονο σε σχέση με τα παραδοσιακά cheesecake, αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε.


Τι σας έχω για μετά; Σύκα με ρικότα, καρύδια και μέλι! Επιστρατεύστε τα τελευταία σύκα της σεζόν και δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη και απίστευτα απλή συνταγή.


Παραμένουμε στα απλά πράγματα (αφού έχουν κι αυτά την ομορφιά τους!) και σας δίνω μία συνταγή για ένα κέρασμα της στιγμής: Χουρμάδες γεμιστοί με τυρί κρέμα. Για την παρασκευή τους θα χρειαστείτε 4 απλά υλικά και μόλις 5 λεπτά!!!


Η επόμενη συνταγή είναι ό,τι πρέπει για τις φθινοπωρινές μέρες. Ένα πεντανόστιμο κέικ για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας! Κέικ με τυρί κρέμα και γλυκό βύσσινο. Αν θέλετε, κρατάτε απλά το κέικ χωρίς το βύσσινο και το μεταφέρετε παντού: στη δουλειά, το σχολείο ή τη βόλτα!


Και όσο το φθινόπωρο μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας, τόσο η σοκολάτα παίρνει τα πάνω της! Πουτίγκα σοκολάτας με τυρί κρέμα λοιπόν! Τι να πω για αυτή τη συνταγή; Όταν έχετε όρεξη για γλυκό δοκιμάστε τη ή φυλάξτε τη για τις πιο… χειμωνιάτικες ημέρες.


Χειμωνιάτικες μέρες είπα; Μα, καλά, πότε φτάσαμε στα…. Χριστούγεννα; Τι; Έχουμε πολύ ακόμα; Δεν πειράζει! Αυτή τη συνταγή αξίζει να την σημειώσετε από τώρα για το γιορτινό τραπέζι σας! Αλμυρό cheesecake με chutney – απλά δεν υπάρχει!


Και κάπως έτσι, σας έδειξα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να δημιουργήσετε κι εσείς τα πιο νόστιμα… αλμυρά γλυκά στο σπίτι! Πειραματιστείτε, δοκιμάστε και μοιραστείτε τα με εκείνους που αγαπάτε.

Καλό φθινόπωρο σε όλους!



Άκης / akispetretzikis.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *