Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Brexit: Στις 4 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής

Η τελευταία φορά που θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου ο σημερινός πρόεδρος Τζον Μπέρκοου, θα είναι η 31η Οκτωβρίου


Στις 4 Νοεμβρίου θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, ενώ επί της διαδικασίας θα προεδρεύσει ο Συντηρητικός βουλευτής Κεν Κλαρκ, ως ο μακροβιότερος βουλευτής με συνεχή υπηρεσία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Κοινοτήτων οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν το πρωί της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στους βουλευτές με ομιλία.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει με την έναρξη των εργασιών της Βουλής, την ίδια μέρα και η ψηφοφορία θα είναι μυστική. Πρόεδρος θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει πάνω από το 50% και εάν δεν επιτευχθεί αυτό θα γίνουν διαδοχικές ψηφοφορίες σε κάθε μία από τις οποίες θα αποκλείεται ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους, μέχρι να μείνει ο τελικός.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος θα παρουσιαστεί στη Βουλή των Λόρδων για να λάβει βασιλική έγκριση.

Η τελευταία φορά που θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου ο σημερινός πρόεδρος Τζον Μπέρκοου, θα είναι η 31η Οκτωβρίου.




απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *