Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Νέα επιτροπή για τα 2.500 χρόνια από Θερμοπύλες και Σαλαμίνα – Πρόεδρος η Μ. Βαρδινογιάννη


Ποια θα είναι τα μέλη της επιτροπής

Μετά την επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με επικεφαλής τη Γιάννα Αγγελοπούλου, μια ακόμη συστάθηκε, αυτή τη φορά για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η σύσταση της επιτροπής γνωστοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη στο Ζάππειο, σε εκδήλωση για την έναρξη του κύκλου των επετειακών εκδηλώσεων. Πρόεδρος/συντονίστρια της επιτροπής θα είναι η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και μέλη οι δήμαρχοι Σπάρτης Πέτρος Δούκας, Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος, Λαμίας/Θερμοπυλών Θύμιος Καραΐσκος, ενώ θα συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι περιφερειάρχες των διοικητικών περιφερειών όπου υπάγονται οι παραπάνω περιοχές. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να τεθεί μέλος της Επιτροπής ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.


Το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Βαρδής και η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, πρεσβευτές χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *