Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Παράταση για τις δηλώσεις αυθαιρέτων με τον Ν4495/17 και την ανάρτηση των δικαιολογητικών του Ν4178/13


Παράταση των προθεσμιών που λήγουν για την υποβολή δηλώσεων του νόμου 4495/17 και για την ανάρτηση δικαιολογητικών στο ηλεκτρονικό σύστημα των δηλώσεων του νόμου 4178/13 ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό το μεσημέρι της Τρίτης 29 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η παράταση για τις δηλώσεις αυθαιρέτων θα γίνει ώστε να μην υπάρξει κενό, για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού νόμου, καθώς θα συνδυαστεί με την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων, η οποία είναι ήδη θεσμοθετημένη και θα τεθεί σε λειτουργία από τα μέσα του 2020 είπε ο υπουργός ΠΕΝ. Ο κ Χατζηδάκης δεν προσδιόρισε τον ακριβή χρόνο της διάρκειας της παράτασης. Αφέθηκε να εννοηθεί, βάσει και της εξαγγελίας για παράταση έως την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, ότι αυτή θα είναι τουλάχιστον 6μηνη, όπως έχει ζητήσει και το ΤΕΕ.

Παράλληλα ο ΥΠΕΝ αναφερόμενος σε μικρές πολεοδομικές παραβάσεις ανακοίνωσε ότι η διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτων θα μείνει ανοιχτή με κατεύθυνση την ηλεκτρονική ταυτότητα του κτιρίου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ναι μεν οι ιδιοκτήτες θα μπορούν αν εντάσσονται στις διαδικασίες τακτοποιήσεις όποτε θέλουν αλλά τους καλούμε να το κάνουν εγκαίρως , διότι όσο πιο αργά θα γίνεται η τακτοποίηση του αυθαιρέτου ενδεχομένως να προκύπτουν επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες» . Επίσης ο υπουργός υπογράμμισε ότι «κόκκινη γραμμή» για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων παραμένει το 2011.

Για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου επιπροσθέτως είπε ότι θα ενεργοποιηθεί σε συνεργασία τόσο με τους μηχανικούς και το ΤΕΕ, όσο και με τους εκπροσώπους των της ΠΟΜΙΔΑ με στόχο να μην υπάρχουν οικονομικές επιβαρύνσεις για τους ιδιοκτήτες. Για το σκοπό αυτό θα γίνουν συναντήσεις του ΥΠΕΝ με ΤΕΕ και ΠΟΜΙΔΑ σε αναζήτηση μιας κοινά αποδεκτής φόρμουλας για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας των κτιρίων


Πηγή: Michanikos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *