Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Κινητή ιατρική μονάδα στους Προμάχους Αλμωπίας


Υλοποιήθηκε ο κύκλος εργασιών των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στα πλαίσια παροχής δωρεάν υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους Προμάχους Αλμωπίας. Η δράση πραγματοποιήθηκε από 04-10-2019 εως 06-10-2019 . Μέσα σε τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκαν 711 ραντεβού με κατοίκους των Προμάχων, άλλα και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Άνθρωποι απομακρυσμένων ορεινών χωριών είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν από γιατρούς 8 ειδικοτήτων

(χειρουργός,ακτινολόγος,καρδιολόγος,οφθαλμίατρος διαιτολόγος,ψυχολόγος,ορθοπαιδικός και ωτορινολαρυγολόγγος ).

Όμως η δράση τους δεν σταμάτησε εκεί. Παράλληλα με τη λειτουργία των ιατρείων (από τις 9.00 π.μ. έως τις 15.00 μ.μ. στις 04-10-2019 εως 06-10-2019 υλοποιήθηκαν παράλληλες ενημερωτικές ομιλίες σε ενήλικες και μαθητές σχετικά με θέματα υγιεινής, διατροφής, έγκαιρης διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών καθώς και μέτρηση οπτικής οξύτητας σε 150 μαθητές περίπου. Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που είναι ο αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος, την Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « Αναγέννηση & Πρόοδος», την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων υγείας (ΑΕΜΥ), τους γιατρούς, το νοσηλευτικό , τεχνικό ,παραϊατρικό ,καθώς και το διοικητικό προσωπικό και όλους όσους πλαισίωσαν την ομάδα .

Ο Δήμος μας, έχει χρέος να συνεισφέρει στον τομέα της υγείας με κάθε δυνατό μέσο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα συνεργασίας με Ιδρύματα και με Μ.Κ.Ο.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *