Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

ΙΕΚ Αριδαίας: Μια μοναδική εμπειρία Γεύσεων και Αρωμάτων στο πλαίσιο του μαθήματος της Γευσιγνωσίας είχαν οι Οινολόγοι

Μια μοναδική εμπειρία Γεύσεων και Αρωμάτων στο πλαίσιο του μαθήματος της Γευσιγνωσίας είχαν οι Οινολόγοι-Αμπελουργοί του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Σε έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο στο γνωστό Wine Bar Coup, δοκιμάσαμε 4 εξαιρετικές ετικέτες του γνωστού τοπικού Οινοποιείου «Γάτσος-Παπαπέτρος».

Τη γευσιγνωσία καθοδήγησε ο γνωστός από το χώρο της εστίασης Τάσος Αβραμίδης (ΔΙΟΝΥΣΟΣ) ως Somelier.

Τι δοκιμάσαμε :

Καλή Πεδιάδα 🡪 Sauvignon Blanc 2018

Chardonnay 🡪 2017

Antigone 🡪 Syrah 2009

Euterpe 🡪 Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon 2010

Οι σπουδαστές μας (οι περισσότεροι ήδη αμπελουργοί) μυήθηκαν σε μυστικά που ελάχιστοι στο χώρο γνωρίζουν.

Νιώθουμε τυχεροί που έχουμε δίπλα μας έναν άξιο εκπαιδευτή και επαγγελματία όπως ο Τάσος Αβραμίδης που έχει αναλάβει να μεταδώσει εμπειρίες και δεξιότητες που ένας Somelier αποκτά με πολύ διάβασμα και κόπο.

Η Οινοποίηση διανύει περίοδο ανάπτυξης και εξέλιξης στη χώρα μας και το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ έχει στρατηγικά στοχεύσει και σε αυτό τον τομέα που παρέχει εξαιρετικές ευκαιρίες υπεραξίας στον Οίνο και την Εστίαση γενικότερα.

Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο Λευτέρη Φουντουκίδη για την ευγενική παραχώρηση του χώρου ενώ υποσχόμαστε ότι σύντομα το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ θα επανέλθει με νέες δράσεις στον σημαντικό τομέα του Αγροτουρισμού στον οποίο κυρίαρχο ρόλο κατέχει η Οινοποίηση και η Αμπελουργία.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Αριδαίας

Γιόρτσος Α. Γεώργιος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *