Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή στον Οκτώβρη..

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι γνωστό πως σήμερα η χώρα μας, η κοινωνία μας, η ελληνική οικογένεια μαστίζεται από μια πληθώρα διαφόρων προβλημάτων με κοινό παρονομαστή την οικονομική κρίση. Μια κατάσταση που πολλούς μας έχει κάνει εγωκεντρικούς και μας αφήνει απρόσωπους και άπραγους στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γύρω μας. Για πολλούς η έννοια του εθελοντισμού έχει συνδεθεί μόνο με την προσφορά σε ανθρώπους με οικονομικά ζητήματα παραγκωνίζοντας κάθε άλλο είδος και καθιερώνοντας τη φράση ‘’τα δικά μου προβλήματα ποιος θα τα λύσει;’’. Και σου απαντώ, ΕΣΥ. Και ναι μέσω του εθελοντισμού. Γιατί; Γιατί μέσω της εθελοντικής εργασίας ο πρώτος κερδισμένος είναι ο εθελοντής! Ας εντάξουμε λοιπόν κάθε μορφή εθελοντισμού στην καθημερινότητα μας. Ας βάλουμε ξανά στη ζωή μας έννοιες όπως η συνεισφορά, η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός κι ας αποδείξουμε στον εαυτό μας και τους γύρω μας πως τα μεγαλύτερα επιτεύγματα δεν πρέπει να συνάδουν μόνο με την χρηματική αμοιβή.

Έχοντας λοιπόν μπει στην καρδιά του φθινοπώρου τι θα λέγατε να καλωσορίσουμε τον Οκτώβρη με έναν περισσότερο παραγωγικό, ποιοτικό και ίσως διαφορετικό τρόπο; Μ’ αυτόν της προσφοράς. Προσφοράς στον εαυτό μας και σε δυναμικές γυναίκες.

Ο μήνας έχει αφιερωθεί στην πρόληψη κατά του Καρκίνου του μαστού. Τη συχνότερη μορφή καρκίνου και τη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες παγκοσμίως. Έρευνες έχουν δείξει ότι 1 στις 10 γυναίκες πρωταγωνιστεί στην ιστορία του καρκίνου του μαστού, μαζί μ’ αυτές οι δικοί τους άνθρωποι και ένα μέρος της κοινωνίας όπου βρίσκονται. Επομένως κάθε άλλο παρά μόνο ένας μικρός αριθμός δεν είναι. Οι οργανισμοί κατά του καρκίνου του μαστού μάχονται καθημερινά για την αντιμετώπιση του. Ας μη μένουμε απλοί θεατές σ΄ αυτόν τον αγώνα όταν μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε στο σπουδαίο τους έργο και να στηρίξουμε αυτή τους τη δράση.

Συμμετέχοντας εθελοντικά σε μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία ή γίνοντας αρωγό μέλος του Πανελλήνιου συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού Άλμα Ζωής, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς αλλά και μεμονωμένα μπορείς να στηρίξεις γυναίκες που μάχονται ενάντια στον καρκίνο. Γυναίκες που διαγνώστηκαν με την συγκεκριμένη μορφή και χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν, χάνοντας όχι μόνο ένα κομμάτι του σώματος τους αλλά και του ίδιου τους του εαυτού. Ο εθελοντισμός δεν σου προσφέρει μόνο την ενημέρωση για την πρόληψη και για τις μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου αλλά σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις την ανταμοιβή της προσφοράς σου, την αξία του χαμόγελου που ζωγραφίζεται στο πρόσωπο αυτών των γυναικών με την δική σου βοήθεια.

Κυρίως όμως όσες γυναίκες κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού μπορούν να συνεισφέρουν εθελοντικά χαρίζοντας ελπίδα και δύναμη σε συναγωνίστριες τους. Έχοντας κερδίσει αυτή τη μάχη γνωρίζουν πως δεν πρέπει να την αντιμετωπίζουν ως ταμπού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την αφήσουν πίσω τους, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του εαυτού τους και τις καθιστά τις πιο ικανές για την στήριξη άλλων γυναικών καθώς μόνο αυτές μπορούν να κατανοήσουν τους φόβους, τα συναισθήματα και την δύναμη που κρύβουν μέσα τους.

 
Μάρα Χ. 

1 Οκτωβρίου 2019
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *