Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Απεργιακή συγκέντρωση & πορεία του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά

Στη σημερινή απεργιακή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης έδωσαν αγωνιστικό “παρών” εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά.


Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών έπαιξε για άλλη μια φορά τον ρόλο της και κάλεσε σε απεργία τους εργαζόμενους μόνο στα χαρτιά ακολουθώντας τις τακτικές της ΓΣΕΕ. Ως άνθρωποι της εργοδοσίας στηρίζουν με όλους τους τρόπους τις εκάστοτε αντεργατικές κυβερνήσεις. Όπως την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι τώρα και αυτή της ΝΔ.

Γιατί; Για να στηριχτεί πάση θυσία η υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής και να τους δώσει η κυβέρνηση ως αντάλλαγμα την παραμονή τους, με νοθεία, ΜΑΤ και βία, στις παχυλά αμειβόμενες καρέκλες τους.

Ενώ έχουν καθίσει στο σβέρκο των εργαζόμενων παριστάνοντας τους αντιπροσώπους τους, ασχολούνται με τρεις βασικές δουλειές αυτή την περίοδο:

να σπέρνουν απογοήτευση και μοιρολατρία στους εργαζόμενους, τη λογική του τίποτα δεν γίνεται, ή ακόμα χειρότερα να μεγαλώνουν τα κέρδη των αφεντικών για να έχουμε και αυτά τα λίγα,

να... περιμένουν να δουν τί θα κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, που ήδη έχει φέρει μια σειρά εμβληματικών αντιλαϊκών μέτρων

και να επιτίθενται στο ταξικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, με κάθε τρόπο να προσπαθούν να επιτεθούν στους αγωνιστές εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη για ένα ταξικό, μαζικό, ενωτικό εργατικό κίνημα, ενάντια στις ορέξεις των εργοδοτών.

Σε αυτή τη σαπίλα μπορούν να απαντήσουν οι εργαζόμενοι με οργάνωση στα σωματεία τους από τα κάτω, με συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς για το πώς θα οργανωθεί ο αγώνας.

Στην προσπάθεια αυτή το ταξικό κίνημα έκανε για άλλη μια φορά ό τι περνάει από το χέρι του. Τις προηγούμενες μέρες ενημέρωσε τους εργαζόμενους, τους κάλεσε να σταθούν πιο δυναμικά απέναντι στις εξελίξεις που διαδραματίζονται σε βάρος τους. Γιατί μόνο έτσι στο δρόμο της πάλης θα βρεθούμε περισσότεροι εργάτες, περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες, περισσότεροι νέοι εργαζόμενοι μαζί με τους συνταξιούχους. Όλοι εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια το βαρύ λογαριασμό της αντεργατικής πολιτικής.

Είμαστε βέβαιοι, ότι σε αυτόν το δρόμο, σε αυτόν τον αγώνα θα μπουν και θα σταθεροποιηθούν και όσοι σήμερα δυσκολεύονται να το κάνουν.Όσοι ταλαντεύονται αν οι αγώνες μπορούν να δώσουν αποτελέσματα. Όσοι κάτω από το βάρος της εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν έχουν κάνει το βήμα, ενώ καταλαβαίνουν το χαρακτήρα της επίθεσης.

Όσοι διατηρούν ελπίδες ότι η αντεργατική επίθεση κάπου θα σταματήσει, ότι τα αντεργατικά μέτρα θα τελειώσουν.

Σήμερα, υπάρχει μεγάλη πείρα. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες.

Οι ρυθμίσεις που προωθούνται για τα συνδικάτα και το δικαίωμα της απεργίας φανερώνουν ότι παίρνονται μέτρα καταστολής γιατί η αντεργατική πολιτική και επίθεση συνεχίζεται αμείωτη.

Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα, το χτύπημα της απεργίας, δεν επιδιώκουν απλά να μπλοκάρουν τη λειτουργία των συνδικάτων και τους αγώνες.

Θέλουν να ελέγξουν το περιεχόμενο των αγώνων και τη λειτουργία των συνδικάτων στα πλαίσια και τα ραβασάκια που θα στέλνει ο ΣΕΒ. Δηλαδή, να φτιάξουν συνδικάτα όπως η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Να στηρίζουν το παραμύθι της «ανάπτυξης για όλους».

Να συμφωνούν στο τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την προσαρμογή στις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας.

«Ό,τι σφυρίζει» ο βιομήχανος να βρίσκει το χειροκρότημα των συνδικάτων και των εργαζομένων.

Θέλουν να μη σκέφτονται οι εργάτες, να μην παλεύουν, να μην γνωρίζουν ότι μπορούν με τον πλούτο που παράγουν να ζήσουν καλύτερα και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Τα μέτρα καταστολής που παίρνουν στοχεύουν να πείσουν τους εργάτες, με την απειλή και το φόβο, να υποταχτούν στη σημερινή βαρβαρότητα.

Τους απαντάμε και σήμερα με την συμμετοχή μας.

Η επίθεση είναι διαρκής, θα συνεχιστεί. Για να έρθουν θετικά αποτελέσματα για τη ζωή μας, για το σήμερα και το μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να παλέψουμε σκληρά εμείς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *