Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τις κυρώσεις στην Τουρκία

Ο κ. Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι αυτός και τα μέλη του Κογκρέσου εργάζονται για να τιμωρήσουν με οικονομικές κυρώσεις την Τουρκία

Ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας είναι έτοιμες και ότι περιμένει την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για να τις ανακοινώσει. Σύμφωνα με το hellasjournal, οι κυρώσεις είναι αποτέλεσμα της εισβολής της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία που προκάλεσε και την ανακοίνωση για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ενημερωθεί για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία τη Δευτέρα, δήλωσε ο κ. Μνούτσιν.

Πάντως, την Κυριακή έγινε σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας κατά την οποία εγκρίθηκαν οι κυρώσεις που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών. «Όπως έχω πει, οι κυρώσεις είναι έτοιμες», σημείωσε. «Θα ενημερώσουμε τον πρόεδρο και στη συνέχεια, όταν θα πάρει την απόφαση, θα τις ενεργοποιήσουμε». «Αυτή είναι μια εξελισσόμενη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Μνούτσιν. «Παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση».

Ο κ. Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι αυτός και τα μέλη του Κογκρέσου εργάζονται για να τιμωρήσουν με οικονομικές κυρώσεις την Τουρκία. Με σημερινές αναρτήσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίζεται έτοιμος για την επιβολή κυρώσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά «μεγάλες κυρώσεις έρχονται!», ενώ παράλληλα δηλώνει πως οι Κούρδοι της Συρίας πιθανόν να απελευθερώνουν κρατούμενους τζιχανιστές για να προκαλέσουν την εμπλοκή των ΗΠΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *