Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Δήλωση Δημήτρη Μπίνου για την ύδρευση της Αριδαίας

Από τις 8 Οκτωβρίου οι κάτοικοι μεγάλου τμήματος της πόλης της Αριδαίας αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση. 
 
Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας με επίσημη ανακοίνωσή της καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό, καθώς η εφεδρική γεώτρηση που χρησιμοποιήθηκε είναι επιβαρυμένη με αυξημένη ποσότητα αρσενικού. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της δημόσιας υγείας και οι όποιες λύσεις πρέπει να είναι άμεσες.

Κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο, σε συνεργασία με την τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθηνά Αηδονά που είχε επισκεφτεί τον Δήμο μας, είχαμε εξασφαλίσει από την Περιφέρεια χρηματοδότηση ύψους 74.000 ευρώ, που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός αμφίδρομου δικτύου ύδρευσης ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικό, ένα μεγάλο έργο που δεν έχει αξιοποιηθεί έως σήμερα για την επάρκεια ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας από την περιοχή Σωσάνδρας - Λυκοστόμου.

Θα ήταν πολύ σημαντικό αυτή τη χρονική στιγμή και με δεδομένο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την ύδρευση της Αριδαίας, να υπάρξει μια ουσιαστική ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, ώστε να γνωρίζουμε σε τι στάδιο βρίσκεται η δημοπράτηση αυτού του έργου που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια και γιατί δεν προχωρά άμεσα από τη στιγμή που υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και χρόνια.

Είμαστε στη διάθεση τόσο της Περιφέρειας, όσο και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την εξασφάλιση της παραπάνω χρηματοδότησης, με στόχο να συμβάλουμε στην προσπάθεια για άμεση εξεύρεση λύσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *