Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Στον ΧΥΤΑ Έδεσσας μεταφέρονται πλέον τα απορρίμματα του Δήμου Βέροιας

Στον ΧΥΤΑ της Έδεσσας μεταφέρονται πλέον τα απορρίμματα του Δήμου Βέροιας, όπως αναφέρει το InVeria.gr, ενώ μέχρι πρόσφατα μεταφέρονταν στον ΧΥΤΑ της Κοζάνης.

Σύμφωνα με το site, την ευθύνη της αποκομιδής των απορριμάτων και συγκέντρωσης αυτών, την έχει ο Δήμος Βέροιας μέχρι τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων έξω από την Αγία Βαρβάρα Βέροιας, ενώ στη συνέχεια την ευθύνη την έχει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βέροιας και μέλος του ΦΟΔΣΑ Βασίλης Παπαδόπουλος, δήλωσε στην εφημερίδα «Λαός» ότι μετά από την αναγκαστική λύση της Κοζάνης επί μια πενταετία, αφού τότε δεν υπήρχε λύση εντός της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ο ΦΟΔΣΑ μεταφέρει πλέον τα απορρίμματα του Δ. Βέροιας στον ΧΥΤΑ της Έδεσσας εντός των ορίων της Περιφέρειας.


Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην μελλοντική προοπτική που ανοίγεται μετά την δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην δυτική Θεσσαλονίκη, όπου είναι ακόμη στο στάδιο της μελέτης και θα μεταφέρονται εκεί τα σκουπίδια των όμορων νομών.

Τέλος, όσον αφορά στο κόστος για το Δήμο Βέροιας δεν υπάρχει καμία αλλαγή, καθώς θα πληρώνει ανά τόνο απορριμμάτων όσο και πριν.



Με πληροφορίες από: inveria.gr, laosnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *