Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών & Περιχώρων - Όλοι στην απεργία για το ασφαλιστικό 18/2

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ στις 18 ΦΛΕΒΑΡΗ !


Συνάδελφοι Συνταξιούχοι.

Η Κυβέρνηση, αφού προεκλογικά κορόιδεψε τους συνταξιούχους και πήρε την ψήφο τους με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, τώρα όχι μόνο δεν τον αλλάζει, αλλά έρχεται να τον εφαρμόσει με πιο επιθετικό τρόπο.

Με ψέματα και μισές αλήθειες πάει να κρύψει ότι όλες οι αντιασφαλιστικές νομοθετικές διατάξεις που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, ισχύουν και εφαρμόζονται στο ακέραιο.

Ο νόμος Κατρούγκαλου αποτέλεσε έως και σήμερα την κορύφωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης, ενσωμάτωσε όλες τις ανατροπές σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Σήμερα έρχεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με ορισμένα μερεμέτια, που απορρέουν από την υποχρέωσή της να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, να θωρακίσει αυτόν το νόμο, να κλείσει τα όποια νομικά του κενά, ώστε να μη βγαίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις του, να ισοπεδώσει συντάξεις και δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο για νέα επιδρομή, με τους τρείς πυλώνες του συστήματος Πινοσέτ.

Με τον νέο νόμο που θα φέρει η Κυβέρνηση επιχειρεί:

Να «θάψει» τις αγωνιστικές διεκδικήσεις, αλλά και τις δικαστικές αξιώσεις δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, για τις περικοπές από το 2013 έως σήμερα, που σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούν τα 26 δις ευρώ.

Να μην βγαίνει κανείς πριν τα 67 του χρόνια στη σύνταξη.

Να σπρώξει έξω από το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα μεγάλες κατηγορίες νέων εργαζομένων που δουλεύουν με όρους ευελιξίας, ρίχνοντας από τώρα τις παραγωγικές ηλικίες στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Να θωρακίσει νομοθετικά και δικαστικά τον περιορισμό της κρατικής εγγύησης σε ένα πολύ μικρό μέρος της σύνταξης, που σήμερα βρίσκεται στα 384 ευρώ, την λεγόμενη «Εθνική σύνταξη». Τα υπόλοιπα, που είναι πληρωμένα με τον ιδρώτα και το αίμα του ασφαλισμένου, τις εισφορές που πληρώνει μια ζωή, θα μπορούν να κόβονται, να «κουρεύονται» για χάρη των Τραπεζών, να παίζονται στη ρουλέτα του Χρηματιστηρίου και να χάνονται σε μια στιγμή, για να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Με επαναλαμβανόμενες δηλώσεις και συνεντεύξεις η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, συνεχίζει να «πουλάει» το παραμύθι για αυξήσεις στις συντάξεις και μάλιστα «για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια».

Πρόκειται για εικονική πραγματικότητα, που δεν έχει καμία σχέση με όσα ζήσανε και ζούνε οι συνταξιούχοι, ιδιαίτερα τα δέκα τελευταία χρόνια, με τις συνεχείς περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα αυτές να μειωθούν μεσοσταθμικά τουλάχιστον κατά 40%.

Την εξαπάτηση που επιχειρεί εναντίον μας η Κυβέρνηση, την αποδεικνύουν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ και του κρατικού Προϋπολογισμού για το 2020. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις προβλέπεται μειωμένο κατά 155 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για το 2020, ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2020 το κονδύλι για τις επικουρικές συντάξεις είναι μειωμένο κατά 71 εκατομμύρια ευρώ.

Την επιβεβαιώνουν επίσης και τα στοιχεία από τα επίσημα ντοκουμέντα της ΕΕ, όπου εκτιμάται ότι η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη σαν ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας μας, θα μειωθεί από 17,3% το 2016 σε 14% το 2020, σε 13% το 2025 και σε 12,5% το 2030.

Πίσω λοιπόν από τις υποσχέσεις των Κυβερνητικών παραγόντων για «αυξήσεις» στις συντάξεις και τις υποκλίσεις τους στη νομιμότητα των δικαστικών αποφάσεων, βρίσκονται και νέες μειώσεις και κυρίως η νομιμοποίηση και η παγίωση, όλων των μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικών ανατροπών, που μας βύθισαν στη φτώχεια, έβαλαν ταφόπλακα στη Δημόσια Ασφάλιση και ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της, εξέλιξη που αποτελεί τον επόμενο διακηρυγμένο στόχο της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τις συντάξεις. Δεν χωράνε πια ούτε αυταπάτες, ούτε κανένας εφησυχασμός.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα σας καλούμε, μαζί με όλους τους ασφαλισμένους, μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να σταθούμε αγωνιστικά, με όποια μορφή πάλης θα αποφασιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, για να διεκδικήσουμε την ανάκτηση όλων των απωλειών, σύνταξη και ασφάλιση Δημόσια, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *