Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Κάλεσμα Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία για το αντιασφαλιστικό

Η κοινωνική ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων και προϊόν πολύχρονων αιματηρών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο. 
 
Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι Υγεία, Πρόνοια, προστασία στη δουλειά, κοινωνικές παροχές, εμβόλια, φάρμακα, δικαιώματα των ΑμΕΑ, συντάξεις! 

Σχετίζεται άμεσα με το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αφορά πρώτα και κύρια στους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε Ιούνη, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα). Αφορά κάθε εκπαιδευτικό, είτε μόνιμο είτε συμβασιούχο. Όσο θα ενισχύεται ο λεγόμενος ανταποδοτικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, οι συμβασιούχοι όλο και πιο δύσκολα θα φτάνουν στη συνταξιοδότηση, για τους δε μόνιμους, τόσο θα καθηλώνονται οι συντάξεις στα ψίχουλα της "εγγυημένης" σύνταξης ή θα αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης. Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία. 

Και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, επιδιώκει να απαλλάξει το Κράτος και την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές εισφορές, να μειώσουν αποφασιστικά το «μη μισθολογικό κόστος». Εφαρμόζει πιστά το νόμο Κατρούγκαλου (στα λόγια μόνο τον καταργεί) αφού διατηρεί τις μειώσεις στις συντάξεις, τις περικοπές στις παροχές, ετοιμάζεται να παραδώσει τα αποθεματικά της Επικουρικής Ασφάλισης στο τζόγο του Χρηματιστήριου και διατηρεί την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης!

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

• Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο. Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
• Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Όχι στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.
• Μόνιμη δουλειά, δωρεάν Υγεία -Παιδεία δημόσια και δωρεάν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
• Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ με σύνταξη που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αναπλήρωση απωλειών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού/σύνταξης.
• Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ στην Έδεσσα στους Μικρούς Καταρράκτες την Τρίτη 18 Φλεβάρη 10:30 το πρωί

για το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Πριβαρτιτσάνης Πέτρος Τραπεζανίδης Γιώργος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *