Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Εχουν εξεταστεί 29 δείγματα στην Ελλάδα - Ερχονται προσλήψεις

Σε προσλήψεις προσωπικού για τα εργαστήρια θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας

Μέσω του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα 200 προσλήψεις-εξπρές, προκειμένου να καλυφθούν κενά στα εργαστήρια για τον κοροναϊό.

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας, παρουσία επιστημόνων από διάφορους φορείς και πανεπιστήμια, οι προσλήψεις θα γίνουν με γρήγορες διαδικασίες, γι' αυτό και επιλέγεται ο ΕΟΔΥ.

Το προσωπικό θα στελεχώσει διάφορες μονάδες και φορείς ώστε να είναι πλήρως καλυμμένη η χώρα σχετικά με τους ελεγχους για τον κοροναϊό. Κατά τ' άλλα, στη σύσκεψη εξετάστηκαν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας, ενώ μελετήθηκε η αύξηση των μέτρων ώστε να θωρακιστεί πλήρως η χώρα μας.


Task Force στον ΕΟΔΥ

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή στον ΕΟΔΥ, η οποία θα εξετάζει λεπτομερώς κάθε περίπτωση πιθανού κρούσματος που θα αναφέρεται. Μάλιστα, η ομάδα των επιστημόνων που θα συγκροτεί την Tasc Force του Οργανισμού, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα επισκέπεται νοσοκομεία, μονάδες και φορείς, αλλά, μεταξύ άλλων, και το ΕΚΑΒ όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν εξετασθεί από το Ινστιτούτο Παστέρ 29 δείγματα, τα οποία εστάλησαν από όλη την Ελλάδα, ενώ μόνο το ένα από αυτά θεωρήθηκε ύποπτο (ΑΧΕΠΑ), το οποίο βέβαια απεδείχθη αρνητικό.

Πάντως, ο αριθμός των 29 δειγμάτων δεν ανταποκρίνεται στον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας σε σχέση με τον κοροναίο, καθώς πολλοί πολίτες έσπευδαν τις προηγούμενες ημέρες στα νοσοκομεία, δηλώνοντας από μόνοι τους ότι έχουν ύποπτα συμπτώματα. Γεγονός, βέβαια, που ανάγκαζε τους υπευθύνους των νοσοκομείων να αποστέλλουν στο Ινστιτούτο Παστέρ τα δείγματα.

Οι ειδικοί μετά τη σύσκεψη εμφανίσθηκαν καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, και πως η χώρα μας διαθέτει από τους υψηλότερους βαθμούς προστασίας στην Ευρώπη. Γι' αυτό και για άλλη μία φορά συνέστησαν ψυχραιμία.


απο το ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *