Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: ΚουΠα Κιλκίς - Την λύγισαν απουσίες και κούραση

Του Γιάννη Σιταρίδη (koupa basketball team manager)

Ακόμα ένα καρμπόν παιχνίδι είχαν την τύχη ή την ατυχία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της ομάδας της ΚουΠα Κιλκίς στο Νέο ΔΑΚ της πόλης. Μπήκε δυναμικά, πήρε τα ηνία του αγώνα για ένα και πλέον ημίχρονο, μα λύγισε σταδιακά και μόλις προσπεράστηκε από το Βατανιακό Σάρισα, δεν ανταποκρίθηκε στις νέες συνθήκες του αγώνα και υπέκυψε. Το 54 – 62 σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα, αποτελεί ωστόσο μια αρκετά οδυνηρή εκδοχή του.

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Δυναμικά ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδας μας. Με αιχμές του δόρατος τον αναγεννημένο Ποζίδη και τον Πάρη Χοτουμανίδη, προηγήθηκε, δημιουργώντας μια διαφορά 8 πόντων τρέχοντας ένα σερί 9 – 0, από το 6 – 7 που βρέθηκε να χάνει στο μέσο της περιόδου. Δυστυχώς τα λάθη που συντροφεύουν την ομάδα από την αρχή της σεζόν, αλλά και τα πολλά άστοχα ελεύθερα σουτ, δεν επέτρεψαν την ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση της διαφοράς.



Σκορ Περιόδου: 15 – 09

Critical Point Α’ Περιόδου: Ποζίδης

Του έδωσαν χώρο και το πλήρωσαν. Βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από τη γραμμή τρεις φορές, σούταρε και στις τρεις περιπτώσεις, έκανε χαρούμενη την ομάδα και τους συμπαίκτες του, στις δύο που ευστόχησε.

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου

Π: 15 1Π: 3/5, 2Π: 3/6, 3Π 2/9 ΡΑ: 7, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 1, ΚΛΨ: 5, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 4

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: H ομάδα μας συνέχισε το ίδιο δυναμικά στην άμυνα, παρέμενε όμως εξίσου άστοχη έξω από τα 6 και 75. Ο Μουστάκας πήρε τη σκυτάλη του σκοραρίσματος, πετυχαίνοντας 7 από του 15 πόντους της ομάδας του. Η διαφορά των 6 πόντων έφτασε μέχρι τους 10 (21-11), με εύκολα καλάθια προερχόμενα από πετυχημένους αιφνιδιασμούς. Ο Βατανιακός ακολούθως έτρεξε ένα δικό του σερί (9 – 0), κλείνοντας στον πόντο την ψαλίδα της διαφοράς (21 - 20). Στο μεταξύ τα αμαρκάριστα σουτ της ΚουΠα δεν έβρισκαν στόχο και το παιχνίδι έκλεισε κάπως ισορροπημένα στο 20λεπτο με τη γηπεδούχο να προηγείται με +6.



Σκορ Ημιχρόνου: 30 – 24

Critical Point Β’ Περιόδου: Τρίποντη αστοχία

Η ζώνη που επέλεξε για να αμυνθεί η φιλοξενούμενη, έδωσε χώρο στη γηπεδούχο για σουτ από την περιφέρεια. Δυστυχώς όμως το πλεονέκτημα κατέστη μειονέκτημα. Τα 8 άστοχα σουτ σε 9 συνολικά προσπάθειες επιβεβαιώνουν την παραπάνω ρήση. Στον αντίποδα, τα 5 / 7 δίποντα (και τα 5 επιτεύχθηκαν μέσα από τη ρακέτα) μαρτυρούν πως όταν μπει με σωστό τρόπο η μπάλα μέσα, δύσκολα η ομάδα δεν κερδίζει κάτι (καλάθι, φάουλ ή και τα δυο).

Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου

Π: 15 1Π: 2/2, 2Π: 5/7, 3Π 1/9 ΡΑ: 4, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 2

Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Ένας αγώνας μπάσκετ ως γνωστόν δεν τελειώνει στα 20 λεπτά. Η ΚουΠα Κιλκίς μπήκε στο παιχνίδι κουβαλώντας έναν αέρα 6 πόντων, από το πρώτο μέρος. Ωστόσο συνέχισε να είναι άστοχη, πέτυχε μόλις 8 πόντους, ενώ σπατάλησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν για να αυξήσει τη διαφορά. Ακολούθως ο πολύ αθλητικός Μπίσμπας, (πέτυχε 11 από τους 14 πόντους του δεκαλέπτου, τους 8 συνεχόμενους) έδωσε το σήμα της αντεπίθεσης για την ομάδα του Βατανιακού. Το 32 – 25 πολύ γρήγορα έγινε 32 -30, ενώ το κρεσέντο άστοχων τριπόντων συνεχιζόταν για την ομάδα μας. Με αυτά και με αυτά το 38 – 38 έφερε στο ίδιο με την αρχή σημείο τις δύο ομάδες, ενώ απέμενε ένα τελευταίο 10λεπτο για να λύσουν τις διαφορές τους.





Σκορ Περιόδου: 38 – 38

Critical Point Γ’ Περιόδου: Τα δυο άστοχα σουτ στο 32 - 25


Τα σουτ Ποζίδη (δίποντο) και Χοτουμανίδη (τρίποντο) αν και υπό σχετικά καλές προϋποθέσεις δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα το 32 – 25 να παραμένει για τουλάχιστον 2 αγωνιστικά λεπτά σταθερό. Έτσι λοιπόν όταν η αναμενόμενη αντίδραση – αντεπίθεση της αντιπάλου εκδηλώθηκε, ο Βατανιακός είχε να διαχειριστεί ένα ντεσαβαντάζ 7 πόντων και όχι 10.

Π: 8 1Π: 1/5, 2Π: 2/5, 3Π 1/9, ΡΑ: 6, ΡΕ: 3, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 3, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 6

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός πως η ομάδα εμφανίστηκε στον αγώνα αποδεκατισμένη. Ωστόσο μονάδες όπως οι Υφαντίδης, Ψωμιάδης, Μπαξεβάνης, Σκάλε, Δαγκλιάρης, στόιχισαν, ειδικά τη στιγμή που χρειαζόταν να δοθούν οι απαραίτητες ανάσες στους βασικούς. Δυτυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, με αποτέλεσμα, στο τελευταίο και κρισιμότερο μέρος του παιχνιδιού, η ΚουΠα Κιλκίς δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσει. Δέχτηκε 4 τρίποντα και πολλά ακόμα εύκολα καλάθια με τον αμυντικό της προσανατολισμό, χαμένο. Το 41 – 42, 7’ και 24’’ πριν το τέλος σηματοδότησε την οριστική και αμετάκλητη επικράτηση της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Βατανιακός έτρεξε ένα 13 – 0 (από το 42 – 38 μέχρι το 42 – 51) με τον χρόνο να εξαντλείται επικίνδυνα για την ΚουΠα Κιλκίς που δεν είχε πει όμως ακόμα την τελευταία της λέξη. Δυο βολές του Μουστάκα 4’ 09’’ πριν τη λήξη και 44 – 51, μία βολή του Πατσούρη στο 3΄και 34΄΄ και 45 – 51, δυο ακόμα βολές του Πάρη 3’ 09’’ πριν το τέλος και το σκορ πηγαίνει στο 47 – 51. Ένα τρίποντο του Τσαϊτουρίδη επανέφερε τη διαφορά που με κόπο μειώθηκε στους 7. Ωστόσο ένα φάουλ πάνω σε σουτ τριών πόντων του Ποζίδη, μαζί μια τεχνική ποινή στον πάγκο της φιλοξενούμενης που μετουσιώθηκαν σε 4/4 βολές, έφεραν πιο κοντά τις δυο ομάδες (50 – 54) με 91 δευτερόλεπτα να απομένουν μέχρι τη λήξη. Το δεύτερο τρίποντο όμως από τα 8 μέτρα του ίδιου παίκτη, ήταν η τελειωτική μαχαιριά στο μαλακό υπογάστριο της γηπεδούχου, κάνοντας τα τελευταία 20, 30 δευτερόλεπτα να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα.



Critical Point Δ’ Περιόδου: Κούραση, κακή αμυντική λειτουργία και αστοχία

Ενώ στο πρώτο μέρος δέχτηκε μόλις 24 πόντους δείγμα της πολύ καλής αμυντικής προσήλωσης της ομάδας, στο δεύτερο μέρος έχασε την ικμάδα της με αποτέλεσμα να δεχτεί ακόμα 38. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε πως έπαιζε με την τρίτη βαθμολογικά ομάδα της κατηγορίας. Δυστυχώς τα πόδια των βασικών παικτών βάρυναν και στάθηκε πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν το ρυθμό που επέβαλε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Βατανιακός. Η κούραση επέδρασσε καταλυτικά και στο επιθετικό κομμάτι, με αποτέλεσμα το πολύ κακό 2 / 14 σουτ εντός παιδιάς.

Τελικό Σκορ : 54 – 62

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου

Π: 16 1Π: 11/15, 2Π: 1/8, 3Π 1/6 ΡΑ: 7, ΡΕ: 3, ΑΣΙΣΤ: 1, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 4

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Θόδωρος Ποζίδης

Ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του, πετυχαίνοντας 20 πόντους με 3 τρίποντα. Ο Θόδωρος Ποζίδης έκανε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι. Δυστυχώς όμως μια τέτοια καταπληκτική εμφάνιση συνοδεύτηκε από ήττα.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο για την προσπάθεια που καταβλήθηκε. Η ομάδα μας κοίταξε στα μάτια την τρίτη ομάδα της κατηγορίας, την προβλημάτισε αρκετά, την άγχωσε, και η έκταση και ένταση των πανηγυρισμών της στο τελευταίο τρίποντο δηλώνει αν μη τι άλλο το μέγεθος της επιθυμίας της για επικράτηση.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Ζάλτος, Μάνης, Ποζίδης 20(3τρ), Δαγκλιάρης, Κώττης, Χοτουμανίδης 10, Τσουλφαΐδης2, Πατσούρης 3, Μουστάκας 17(1τρ), Ιωαννίδης 2

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 15 – 09 / 30 – 24 / 38 – 38 / 54 – 62


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *