Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Εσπερινά Κηρύγματα, μαθήματα ξυλογλυπτικής & αγρυπνία σε Έδεσσα - Γιαννιτσά - Κρύα Βρύση

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν Εσπερινά Κηρύγματα

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου και θέμα: «Η οκνηρία του σώματος και η ραθυμία της ψυχής».

2. Στον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Χριστοφόρο Χριστοφόρου και θέμα: «Η συγχώρεση ως καρπός προσευχής».
 
 
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Μαθήματα Ξυλογλυπτικής θα αρχίσουν στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα (απέναντι από τον Ψηλό Βράχο). Πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως καθημερινά, από 09.00 έως 13.00 (τηλεφωνικά στον αριθμό 2381023500).


ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ


Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, στον ιερό ναό Γεννήσεως του Σωτήρος Κρύας Βρύσης θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία κατά το μοναστηριακό τυπικό, εις τιμήν και μνήμην του εν αγίοις πατρός ημών Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού, προστάτου των καρκινοπαθών.
Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου.

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 θα τελεστεί Εσπερινός και εν συνεχεία η ακολουθία του ιερού Ευχελαίου, κατά την οποία θα διαβαστεί και η ειδική ευχή του Αγίου Παρθενίου υπέρ των καρκινοπαθών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *