Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κύπρος: «Σφραγίζεται» η χώρα - Μόνο με πιστοποιητικό γιατρού η είσοδος

Τη λήψη δρακόντειων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αποφάσισε η κυπριακή κυβέρνηση, με τον Νίκο Αναστασιάδη να ανακοινώνει, μεταξύ άλλων, ότι η είσοδος στη χώρας θα επιτρέπεται μόνο σε όσους προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορονοΐού από πιστοποιημένα κέντρα από τη χώρα προέλευσης.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας.

«Επανεξετάστηκε η κατάσταση με την αυξανόμενη εξάπλωση του κορονοΐού. Με βάση τα δεδομένα που διαφοροποιούνται καθημερινά το Υπουργικό θεωρεί πως η Κύπρος αντιμετωπίζει συνθήκες έκτακτης ανάγκης» είπε αρχικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και συμπλήρωσε: «Αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1) Είσοδος στην Κύπρο θα επιτρέπεται μόνο σε όσους προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση εξέτασης του κορονοΐού από πιστοποιημένα κέντρα από τη χώρα προέλευσης. Κατόπιν θα τίθενται υποχρεωτικά σε καραντίνα για 14 ημέρες σε χώρους φιλοξενίας. Σε κανέναν δεν θα επιτρέπεται η είσοδος εκτός εάν αποδέχεται τις ως άνω προϋποθέσεις.

2) Το κράτος αποφάσισε να καταβάλει επίδομα 750 ευρώ για τους φοιτητές που θα παραμείνουν στις εστίες τους,

3) Οι αποφάσεις αυτές ισχύουν μέχρι 30 Απριλίου ενώ ισχύουν και για όσους χρησιμοποιούν τις διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα.

4) Διάθεση 100 εκατομμυρίων ευρώ για ενίσχυση της Υγείας, 4) Αναστολή εργασιών επιχειρήσεων ιδιωτικού τομέα,

5) Υιοθέτηση συνολικού έκτακτου προγράμματος στήριξης δημοσιονομικού περιεχομένου για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Αποτιμάται σε 700 εκατομμύρια ευρώ, ισοδυναμεί με 3% του ΑΕΠ,

6) Εξουσιοδοτήθηκαν οι υπουργοί για σχέδιο λειτουργίας του δημόσιου τομέα,

7) Για τον εκκλησιασμό ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο οποίος θα προβεί σε ανακοινώσεις».

O Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις των αρχών και τόνισε τη σημασία της ατομικής ευθύνης.

 
 
 
Πηγή: liberal

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *