Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Έδεσσα

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας (8/3/2020) ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου και όλων των αγάμων κληρικών της Ι. Μητροπόλεως. 


Παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης ΜΚ Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, βουλευτές και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως αναφερόμενος στην διδασκαλία της Εκκλησίας για την καθ᾿ εικόνα Θεού δημιουργία του ανθρώπου.
Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Καραγιάννη, προκειμένου να διακονεί στο σπουδαιότατο έργο της εξομολογήσεως και της πνευματικής καθοδηγήσεως των πιστών. Αμέσως μετά την χειροθεσία έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ναού.

Το απόγευμα στον Ι. Ν. Αγ. Σκέπης τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως. Κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής Δογματικής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης αναπτύσσοντας το θέμα: «Ορθοδοξία και Εκσυγχρονισμός».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *