Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Kοινωνία σε Kίνηση Έδεσσας: "Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε άπραγοι αλλά μένουμε ενεργοί πολίτες"

Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Από την πρώτη στιγμή ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ δηλώσαμε ότι θα είμαστε δίπλα στη διοικούσα αρχή στην αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και ο δήμος μας. Πιστεύουμε ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι η βάση για να ξεπεράσουμε μαζί όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες

Στο Δήμο μας συστάθηκε μία επιτροπή αντιμετώπισης των συνεπειών του Κορονοϊού με τη βοήθεια των εργαζόμενων από τον ευρύτερο τομέα του, τη σύμπραξη του <<Κέντρου Κοινότητας>> και του <<Βοήθεια στο σπίτι>> καθώς και αιρετών. Επιπλέον ο δήμος Έδεσσας με τους εργαζόμενούς του υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) μέσα από μία διαδικασία όπου ωφελούμενοι είναι όσοι λαμβάνουν το επίδομα αλληλεγγύης. Τα τρόφιμα αυτά βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο (ΔΑΚ) και διατέθηκαν σταδιακά.

Θεωρούμε απαραίτητο αυτή η επιτροπή να διευρυνθεί ενσωματώνοντας τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό σύλλογο. Αυτό θα ενισχύσει τόσο την επιστημονική επάρκεια όσο και τη πρόσβαση σε επιπλέον φαρμακευτικό υλικό. Επίσης πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτή όλοι οι γιατροί του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους γιατρούς του νοσοκομείου μας ,δίνουν την επικίνδυνη μάχη κατά του Κορονοϊού στην πρώτη γραμμή.

Αγαπητοί συνδημότες μας

Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε άπραγοι αλλά μένουμε ενεργοί πολίτες. Η κρίση που βιώνουμε όλοι είναι πρωτόγνωρη και δεν μας έχει δείξει ακόμη όλη της την έκταση σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Κοντά στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας που προέκυψαν από τη τραγική δεκαετία που περάσαμε, προστίθενται συνάνθρωποί μας που πρόσφατα έχασαν το μεροκάματό τους και θα χρειαστούν την διευρυμένη ομπρέλα των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου μας. Η υποστήριξη τους εκτός από ηθική πρέπει να είναι και υλική.

Ζητούμε:

- Απόλυτη διαφάνεια ,με παροχή στοιχείων σε όλους τους συνδημότες μας σχετικά με τη διαχείριση της έκτακτης κρατικής επιχορήγησης η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά για τις έκτακτες και όχι τις πάγιες ανάγκες του Δήμου.

- Διανομή όλων των τροφίμων και των άλλων υλικών μέσα από την επιτροπή χωρίς την ανάμειξη πολιτικών προσώπων.

- Άμεση λειτουργία και στήριξη δομών Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Παντοπωλείου.

- Κοινωνικό catering έτοιμων μερίδων σε όσους το έχουν ανάγκη.

- Άμεση στελέχωση υπηρεσιών με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους για την αντιμετώπιση περισσοτέρων περιστατικών υποστήριξης.

-Διάθεση ηλεκτρονικών μέσων (tablets) καθώς και δυνατότητα πρόσβασης στο internet κάθε μαθητή, μαθήτριας, φοιτητή που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα

Το τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι συνδημότες μας για παροχή βοήθειας είναι το 23810 23101. Εκεί καταγράφονται και αξιολογούνται όλα τα περιστατικά με απόλυτη εχεμύθεια, εξασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος. Γιατί έτσι μας πρέπει!



Διαθέτουμε:

Την εθελοντική εργασία των μελών της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ σε ΚΙΝΗΣΗ όπου αυτή χρειαστεί.

Καλούμε:

Όλες τις δημοτικές παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αντιλαμβανόμενες ότι οι ώρες αυτές δεν προσφέρονται ούτε για μικροπολιτική ούτε για διαφήμιση.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *