Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Γιάννης Σηφάκης: "Αντίο δάσκαλε!!"


Έφυγε μόλις 65 ετών ο δάσκαλος μουσικής Δημήτρης Ουρούμης. Η σημαντική προσφορά του Δημήτρη Ουρούμη στον πολιτισμό της Αλμωπίας και της Πέλλας είναι γνωστή και αναγνωρίζεται από όλους.

Συνεχιστής της μουσικής παράδοσης των «Ουρούμηδων» που επί 100 χρόνια κουβαλάει στην πλάτη της την παράδοση αυτού του τόπου, άξιος γιός του εξαίρετου κλαρινίστα Γιώργη Ουρούμη συμμετείχε με την ορχήστρα του Ουρούμηδων στους γάμους και στα πανηγύρια συμβάλλοντας στην διάσωση και διατήρηση της παράδοσης μας.

Δάσκαλος και ψυχή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμωπίας «Ο ΑΡΙΩΝ» από την ίδρυση του μέχρι χθές. Με την τετράφωνη ερασιτεχνική χορωδία που με μεγάλη υπομονή και προσπάθεια δίδασκε ( πολύ συχνά άμισθα) και με ορχήστρες απο μουσικούς της περιοχής μας διοργάνωνε εκδηλώσεις – αφιερώματα σε μεγάλους ποιητές και συνθέτες της χώρας ( Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Χρ. Λεοντή, Μ. Πλέσσα, Νίκο Γκάτσο, Μ. Λοίζο κ.α.). Πολλές φορές συμμετείχε στα Λουντέμεια στο χωριό του τον Εξαπλάτανο. Αρκετές φορές οι εκδηλώσεις αυτές πλαισίωναν τους κεντρικούς εορτασμούς εθνικών επετείων και σημαντικών στιγμών.

Έγραψε βιβλίο με παρτιτούρες και μουσικολογικά στοιχεία για τα χάλκινα- πνευστά που αποτελεί αναφορά για την παράδοση της περιοχής.

Δάσκαλος απο την αρχή της ίδρυσης του του Δημοτικού Ωδείου Αριδαίας, στήριξε το Ωδείο ( μαζί με τον ΑΡΙΩΝΑ) σε δύσκολες στιγμές.

Προσπάθησε πολύ για την ίδρυση Δημοτικής Φιλαρμονικής και ήταν μέχρι χθες ο δάσκαλος της.

Αφιέρωσε όλη την ζωή του στην μουσική.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ πολύ στενά μαζί του τα 10 χρόνια που ήμους πρόεδρος του ΑΡΙΩΝΑ και να αναπτύξω μαζί του φιλικές σχέσεις.

Με βαθειά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν από τους βασικούς πρωτεργάτες του τοπικού πολιτισμού και έναν φίλο. Θερμά συλλυπητήρια στους πιό δικούς του ανθρώπους.

Θα σε θυμόμαστε πάντα

Καλό ταξίδι δάσκαλε


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *