Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Εκδήλωση με θέμα: Προστασία των υδάτινων πόρων με μείωση του ανθρώπινου περιβαλλοντικού αποτυπώματος


Τον Δήμο Αλμωπίας επισκέφθηκαν στις 31/05/2023 στα πλαίσια του προγράμματος WA-MBRELLA, ο Δήμαρχος του Νεγκότινο, κ. Γκόραν Στογιάνοβ και οι συνεργάτες του από τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπάτσης Χρήστος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Νάνου Πολυξένη, τον κ. Γιάντση Δημήτριο, τον κ. Αναστασιάδη Σταύρο, τον κ. Σέλκο Ιωάννη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσιμτσιρίδη Γεώργιο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Λιούγα Δημήτριο, υποδέχτηκαν στον Δήμο Αλμωπίας , τον Δήμαρχο Γκόραν Στογιάνοβ μαζί με τους συνεργάτες του και ύστερα από μια φιλική συζήτηση, μεταφέρθηκαν στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, όπου ακολούθησε η ενημερωτική καμπάνια του προγράμματος WA-MBRELLA, το οποίο αφορά την Προστασία των υδάτινων πόρων μέσω της μείωσης του ανθρώπινου περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας έλαβε το βήμα στην εκδήλωση και καλωσόρισε τους συνεργάτες και προσκεκλημένους του προγράμματος. Αρχικά, δήλωσε την ευχαρίστηση του για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος WA-MBRELLA στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας.

Το πρόγραμμα WA-MBRELLA αφορά χρηματοδότηση 975.000€ και απευθύνεται στα εξής έργα:
1) Προμήθεια 82 μετρητών κατανάλωσης στα αρδευτικά δίκτυα του Δήμου Αλμωπίας για την βέλτιστη χρήση των υδάτινων πόρων και την άμεση διαχείριση τους μέσω λογισμικού προγράμματος.
2) Προμήθεια 83 κόκκινων κάδων για την απόρριψη κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων δίνοντας λύση στο χρόνιο και επικίνδυνο φαινόμενο που έπληττε τις αγροτικές περιοχές.
3) Δημιουργία τεχνικής μελέτης κατασκευής ρυθμιστικού γεωφράγματος για την ταμίευση ύδατος στην περιοχή του Προδρόμου.
4)Δημιουργία τεχνικής μελέτης για την ανάδειξη των εμπλουτισμένων περιοχών με ύδατα όπως είναι τα Λουτρά Πόζαρ και το Δασάκι της Αριδαίας.
5) Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την σωστή χρήση των κόκκινων κάδων και τις βέλτιστες πρακτικές άρδευσης.
6) Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης στην Τ.Κ. Ξιφιανής.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Αλμωπίας δήλωσε ότι προσμένει να διεκπεραιωθούν νέες δράσεις και προγράμματα συνεργασίας με τον Δήμαρχο του Νεγκότινο, κ. Στογιάνοβ ώστε να αναπτυχθούν οι υποδομές των αμφότερων δήμων.
Τέλος, δώρισε στους παρευρισκόμενους το ιστορικό λεύκωμα του Δήμου Αλμωπίας και τους ευχήθηκε καλή διαμονή.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *