Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τι λέει ο 45χρονος που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί, πήρε ο 45χρονος, δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ο 45χρονος Γ. Ρουπακιάς, που έφτασε στο γραφείο του εισαγγελέα στις 8.15 το βράδυ της Τετάρτης, βαρύνεται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν.

Πρόκειται για τη σύζυγο του 45χρονου και για μία ακόμη γυναίκα συγγενή, που κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων.

Επίσης κατηγορούμενος είναι ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τα όσα είπε στην αστυνομία φαίνεται ό,τι μένουν πολλά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Τόσο η δράση του όσο και η στάση του λένε πολλά στους έμπειρους αστυνομικούς για τον ρόλο του.

Ο 45χρονος σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν φέρεται να έδρασε «ψυχρά». Μπήκε ανάποδα στο δρόμο, έβγαλε μαχαίρι και το κάρφωσε στο στήθος του 34χρονος Παύλου Φύσσα. «Ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα που δηλώνει πρόθεση να σκοτώσει» λένε έμπειροι γιατροί.

Ο ίδιος ωστόσο δίνει τελείως διαφορετική εικόνα.

«Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι, για να αμυνθώ...» λέει υπογραμμίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βρεθεί στο σημείο, ότι εκεί βρέθηκε τυχαία και πως δεν ήθελε να σκοτώσει.

Πάντως μαρτυρίες κάνουν λόγο για το αντίθετο και αναφέρουν την παρουσία πολλών ατόμων, μελών της Χρυσής Αυγής, της οποία φέρεται και ο ίδιος να είναι μέλος.

Εκείνος όμως λέει: «Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της», υποστηρίζει διαχωρίζοντας τη θέση του από τον σύνδεσμο και για να δείξει ότι δεν έδρασε βάσει κάποιου σχεδίου.

Υπάρχουν ωστόσο στοιχεία που δείχνουν ότι ο Γ. Ρουπακιάς δεν ήταν απλά ένας από τους συμπαθούντες τη Χρυσή Αυγή. Φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα εφημερίδα τον δείχνει σε κατασκήνωση της οργάνωσης στη Νέδα.



Σύμφωνα ακόμα με την αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης έδωσε εντολή στη σύζυγό του να εξαφανίσει από το σπίτι τους υλικό το οποίο τον συνέδεε με την Χρυσή Αυγή, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που λένε πως ο 45χρονος είχε διαπληκτιστεί και παλιότερα με τον 34χρονο που ήταν γνωστός για την αντιρατσιστική του δράση.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει δημοσίευμα ο δράστης εργαζόταν στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος:

«Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από τη Χρυσή Αυγή όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του που δούλευε σαν καθαρίστρια αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα», αποκαλύπτει στενός φίλος του 45χρονου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι. Ίσως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής. Όμως είναι αδιανόητο ότι τράβηξε μαχαίρι και σκότωσε τον άτυχο άνθρωπο. Ο Γιώργος μάς έδειχνε πάντα ότι ήθελε να αποφεύγει τους καυγάδες...».

Αυτός είναι ο δολοφόνος

Διέμενε στη Νίκαια, είναι πατέρας δύο παιδιών. Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Ενδεικτικό του κλίματος, είναι ότι κανένα από τα δικηγορικά γραφεία της πόλης του Πειραιά δεν θέλησε να αναλάβει την υπεράσπιση του δράστη. Έτσι, η εισαγγελία απεύθυνε σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, που ζήτησε να μη δημοσιευτεί το όνομά του.

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Η αστυνομία έχει ζητήσει άρση απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ των ατόμων που επιτέθηκαν στον 34χρονο, ανάμεσά τους και του δράστη, πριν από το έγκλημα.

Σήμερα στις 11 το πρωί από το νεκροταφείο του Σχιστού, θα γίνει η κηδεία του άτυχου 34χρονου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε χθες με μαχαίρι στο Κερατσίνι από 45χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.
 
πηγη:newsbomb.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *