Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αφεντικό στον όμιλο ο ΠΑΟΚ! Άλκμααρ - ΠΑΟΚ 1-1 (vid)

Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην Ολλανδία κόντρα στην Άλκμααρ. Δύο δοκάρια ο "δικέφαλος του βορρά" με Τζιόλη και Λούκας.



Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Τον παραπάνω κανόνα επιβεβαίωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο "Αφάς Στάντιον" του Άλκμααρ, καθώς μέσα στα δέκα λεπτά συμμετοχής του έφερε τα πάνω-κάτω και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ που μπορεί να αποδειχθεί το πλέον καθοριστικό για να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρωτιά στον 12ο όμιλο του Europa League.

O ΠΑΟΚ είχε πολλά θετικά, αλλά και αρνητικά σημεία στο παιχνίδι του κόντρα στους Ολλανδούς θα μπορούσε και να κερδίσει και να χάσει, αλλά το τελικό 1-1 απέδωσε δικαιοσύνη.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς είχε τις ευκαιρίες να πετύχει γκολ (οι κυριότερες τα δύο δοκάρια με Τζιόλη και Λούκας), προδόθηκε, όμως, πολλές φορές από τα κενά του και τα προσωπικά λάθη στην άμυνα με αποτέλεσμα προς το τέλος του αγώνα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και να χρειαστεί το μαγικό δεξί πόδι του Σάλπι για να αποκαταστήσει την τάξη.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ, κυρίως λόγω της πολύ καλής συνεργασίας Λάζαρ-Τζιόλη, είχε όμως σε κάκιστη μέρα Στοχ και Λούκας (δεν φάνηκαν επιθετικά και δεν κάλυπταν τα μπακ αμυντικά) και ευτυχώς δεν το πλήρωσε. Μερίδιο στην επιτυχία πλην του Σαλπιγγίδη δικαιούται ο Χακόμπο που κάποιες στιγμές έπιανε τα άπιαστα.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με τον βαθμό στις αποσκευές του από την έδρα της Άλκμααρ, έφθασε τους 4 συνολικά και πλέον είναι το αφεντικό του ομίλου.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: AZ Stadion

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητές: Λούκα Μπάντι (Ιταλία), Μασιμιλιάνο Γκρίλι (Ιταλία), Νικολά Νικολέτι (Ιταλία)

Αλκμάαρ (Μάρτιν Χέερ): Εστέμπαν, Γιόχανσον, Χούβελεου, Φίργκεφερ, Βάιτενς, Γκούντελ, Ελμ (80' Οβερτούμ), Σέλσο Ορτίς, Μπίρενς (69' Γκούντμουντσον), Γιόχανσον (90+ Άβντιτς), Μάρτενς

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ (84' Σαλπιγγίδης), Στοχ, Λούκας (72' Ολίσε), Νίνης (76' Λόρενς), Αθανασιάδης

Γκολ: Χούβελεου 82', Σαλπιγγίδης 93'



ΑΖ Αλκμαάρ - ΠΑΟΚ 1-1 Τα γκόλ από Ampalinio


Γράφει ιστορία ο Σαλπιγγίδης – Εφτασε τα 100 γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ


salpi2 



Τον Σεπτέμβριο του 1999 μόλις είχε κλείσει τα 18 του χρόνια. Μικρό παιδί ανάμεσα σε άνδρες, ετοιμαζόταν να δει το όνειρό του να πραγματοποιείται. Να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το ντεμπούτο του έμελλε να είναι σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κόντρα στη Λοκομοτίβ Τιφλίδας. Μπήκε στην Τούμπα αντί του Ζήση Βρύζα και μέσα σε 28’ πρόλαβε να κάνει ό,τι ξέρει πολύ καλά. Να πετύχει γκολ. Το πρώτο του.

Εκτοτε μεσολάβησαν πολλά. Εκείνος ο αγωνιστικά θρασύς πιτσιρικάς απέκτησε όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Μόνο ένα πράγμα δεν άλλαξε. Η συνεπέστατη σχέση του «Σάλπι» με τα αντίπαλα δίχτυα. Το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλκμααρ δεν ήταν σημαντικό μόνο για βαθμολογικούς λόγους. Ηταν και σημαδιακό. Το 100ο γκολ του αρχηγού του ΠΑΟΚ με τη φανέλα με το Δικέφαλο. Πάλι σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Διότι, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει τη δική της σημασία και όλες μαζί σχηματίζουν μια μεγάλη καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν.

Η Αλκμααρ, άλλωστε, είναι ο αγαπημένος του αντίπαλος στην Ευρώπη. Όποτε τη βρίσκει μπροστά του την… περιποιείται. Τρεις φορές έχει παίξει ο ΠΑΟΚ με τους Ολλανδούς, τρία γκολ έχει ο Σαλπιγγίδης. Ενα σε κάθε ματς. Είπαμε, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ειδικά ο Σαλπιγγίδης.

salpi1

 πηγη:sport24/paokfc

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *