Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Και η Λε Πεν αποκηρύσσει την Χρυσή Αυγή


«Μας βάζετε στο ίδιο σακί με τον μακελάρη της Νορβηγίας Μπρέιβικ και την Χρυσή Αυγή», καταγγέλλει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία, Μαρίν Λε Πεν, διαμαρτυρόμενη για την «ταμπέλα» της ακροδεξιάς που έχει μπει στο κόμμα της και για την «δαιμονοποίηση» της παράταξής της που φαίνεται να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις.

«Βάζουμε στο ίδιο σακί τον Μπρέιβικ, την Χρυσή Αυγή» δήλωσε χθες η Μαρίν Λε Πεν ενώπιον δημοσιογράφων και αναλυτών στο περιοδικό L' Express, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι το κόμμα της FN, παρουσιάζεται αρνητικά, με τρόπο ιδιαιτέρως μεροληπτικό, αρνούμενη να μπει στην κατηγορία των ακροδεξιών.

«Δεν βρισκόμαστε στα δεξιά της δεξιάς» διαβεβαίωσε.

Η ίδια σε δηλώσεις της στο RTL ανέφερε: «Σκοπεύω να ζητήσω από την δικαιοσύνη να μελετήσει» κατά πόσον ο χαρακτηρισμός «άκρα δεξιά» είναι ένας «μειωτικός όρος, ο οποίος χρησιμοποιείται ηθελημένα για να πληγεί το Εθνικό Μέτωπο» και πρόσθεσε:

«Θεωρώ το γεγονός ότι ενδύουν το Εθνικό Μέτωπο μ' αυτόν τον μειωτικό όρο, προφανώς ηθελημένα, αποτελεί ένα δεοντολογικό σφάλμα των δημοσιογράφων, μια πράξη στράτευσης και μια διανοητική πατάτα».

Η Λεπέν, η οποία ηγείται του FN από το 2011, επέλεξε μια στρατηγική αποδαιμονοποίησης, προσπαθώντας να κάνει πιο ουδέτερη την εικόνα του κόμματος.


Πηγή: Έθνος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *