Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ο Καρλ Μαρξ εκδίδει το «Κεφάλαιο» (Σαν σήμερα 1/10) - Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

1992Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «Σαρατόγκα» βάλλει κατά λάθος εναντίον ενός τουρκικού αντιτορπιλικού, με το οποίο συμμετείχε σε άσκηση στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 9 τούρκοι ναύτες.

1922Ο Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει ότι αποχωρεί οριστικά από την πολιτική. Θα επιστρέψει θριαμβευτικά το 1928.

1960Η Κύπρος ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος. (εθνική εορτή)



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 1/10
  1932 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής της blues Albert Collins (1932-1993) γεννήθηκε στην πόλη Λεονα του Τέξας. Είναι γνωστός και ως "the Ice Man", "the Master of the Telecaster" και "the Razor Blade". Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα στην περιοχή του Χιούστον στο Τέξας. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το ορχηστρικό μουσικό κομμάτι "Frosty". Το 1983 κέρδισε το βραβείο W. C. Handy "Best Blues Album of the Year" για το "Don't Lose Your Cool" και το 1987 μοιράστηκε με τους Robert Cray και Johnny Copeland, βραβείο Grammy για το άλμπουμ "Showdown!". Υπήρξε επιρροή για πολλούς κιθαρίστες όπως Gary Moore, Debbie Davies, Stevie Ray Vaughan, John Mayer, Frank Zappa, Ronnie Wood, Jimmy Page, Eric Clapton κ.α. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του 20ου αιώνα.

1975 Ο Αμερικανός ντράμερ και μέλος των Booker T. & the M.G.'s, Al Jackson, Jr. (Alan Jackson 1935-1975) δολοφονείται σε ηλικία 39 ετών από διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του στο Μέμφις του Τενεσί. Αφού τον υποχρέωσαν να πέσει στα γόνατα, τον πυροβόλησαν πέντε φορές στη πλάτη. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ του 20ου αιώνα. Αποκαλείται και "the Human Timekeeper". Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Rufus Thomas, Carla Thomas, Eddie Floyd, Sam & Dave, Otis Redding, Albert King. Το 1971 μαζί με τους Willie Mitchell και Al Green έγραψε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τελευταίου, το τραγούδι "Let's Stay Together" που αργότερα τραγούδησε και η Tina Turner.
Αθλητισμός 1/10
 
2005 Ο Ολυμπιακός νικά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 3-1 σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στον αγώνα Ακράτητου – Ιωνικού ο προπονητής των γηπεδούχων Ίλιε Ντουμιτρέσκου καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Μάκη Ψωμιάδη.
2005 Ο Γάλλος οδηγός Σεμπαστιάν Λεμπ κερδίζει δια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά τη 2η θέση στο ράλι της Ιαπωνίας.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους ηλικιωμένους, το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Στη χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.
 
ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr/newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *