Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Διάλογο ζητούν οι πρυτάνεις, με εγκύκλιο απαντά το υπουργείο



Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας την εγκύκλιο εφαρμογής της διαθεσιμότητας. Αυτή ήταν η απάντηση προς τους πρυτάνεις, οι οποίοι ζητούν αναστολή της απόφασης, προτάσσοντας διάλογο, ενώ δρομολογούν ακύρωση της απόφασης, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πιο απλά, το υπουργείο ζητεί άμεση εφαρμογή της διαθεσιμότητας, με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν πως «η μη εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης συνιστά παράβαση καθήκοντος».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου:

Οι διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των οικείων Πανεπιστημίων ως τις 9 Οκτωβρίου, έχουν υποχρέωση να συντάξουν πίνακες συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή, σύμφωνα με ενιαίο λογισμικό που παρέχει για το σκοπό αυτό το ΑΣΕΠ, στην ιστοσελίδα: http://www.asep.gr/asep/site/home/Tabs/diathesimothta/for_ygeias.csp.

Στους ανωτέρω πίνακες καταγράφονται τα προσόντα όλων των υπαλλήλων του κλάδου ή και της ειδικότητας που ανήκουν οι υπό κατάργηση θέσεις. Η καταγραφή των προσόντων διενεργείται, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, οι σχετικοί πίνακες αποστέλλονται από τις διευθύνσεις Διοικητικού/ Προσωπικού, τόσο εγγράφως, όσο και σε CD, στο ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, οι Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού των οικείων Πανεπιστημίων οφείλουν να αναζητήσουν από τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις από τη διαθεσιμότητα, τα νόμιμα σχετικά δικαιολογητικά και αφού τα ελέγξουν, να τα αποστείλουν ως τις 9 Οκτωβρίου, στο ΑΣΕΠ και στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Εμμένουν στον διάλογο οι πρυτάνεις

Ακόμη μια πρόσκληση για άμεση συνάντηση απηύθυναν προς τον υπουργό Παιδείας οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου συντονιστικού οργάνου της συνόδου των πρυτάνεων. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι πρυτάνεις «συζήτησαν τις δυσμενείς εξελίξεις και το καθεστώς δυσλειτουργίας, στο οποίο έχουν περιέλθει τα Ιδρύματα, λόγω της κατάργησης των 1.349 θέσεων διοικητικού προσωπικού».

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η κατάθεση των ένδικων βοηθημάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες από κοινού και από τα οκτώ πληττόμενα Πανεπιστήμια.




Πηγή: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *