Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ρύθμιση για αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α



Με μορφή τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια», θα εισαχθεί η ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων που θα ισχύει σε περίπτωση που εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. 

Οπως έγινε γνωστό, η νομοθετική ρύθμιση κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Οπως προβλέπει η ρύθμιση, «αίρεται αναδρομικά και καταβάλλονται τα παρακρατηθέντα ποσά στον δικαιούχο, εάν εκδοθεί αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα ή αμετάκλητη αθωωτική απόφαση, η αναστολή χρηματοδότησης». Για την αναστολή χρηματοδότησης ή την άρση της, εξουσιοδότηση έχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών. 





Πηγή: LiFo

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *