Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Η Μαρία μάς δόθηκε οικειοθελώς» ισχυρίζεται ο 39χρονος Ρομά - Τι είπε στην ανακρίτρια

Τον ισχυρισμό ότι η βιολογική μητέρα της μικρής «Μαρίας» είναι μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία τούς έδωσε το παιδί με τη θέλησή της, μέσω ενός Βούλγαρου διαμεσολαβητή, επανέλαβε ενώπιον
της ανακρίτριας Λάρισας ο 39χρονος Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος άνδρας στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στον διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η βιολογική της μητέρα είναι κι αυτή Ρομά και βρίσκεται εντός Ελλάδος.

Οι συνήγοροι του 39χρονου ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί το κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν ανήκει στον διαμεσολαβητή. Η κατάθεση του συγκεκριμένου αιτήματος είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η απολογία του, αλλά τελικά το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε άμεσα, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο έτερος των συνηγόρων δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επικοινωνία της οικογενείας των Ρομά με τη μικρή, ενώ σε ερώτημα σχετικό με τα υπόλοιπα παιδιά των κατηγορουμένων, για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.

Η απολογία του 39χρονου ολοκληρώθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή απολογείται η 40χρονη σύζυγός του, που παρουσιαζόταν ως μητέρα της μικρής. Μόλις ολοκληρωθεί και η απολογία και της 40χρονης ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα αφεθούν ελεύθεροι, ή θα προφυλακιστούν. 

Την ίδια στιγμή, το κοριτσάκι παραμένει στο νοσοκομείο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες ήδη έδειξαν ότι είναι 5-6 ετών και όχι τεσσάρων, όπως ανέφερε το πιστοποιητικό γέννησης. 

Σήμερα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των δύο Ρομά, στο σπίτι των οποίων βρέθηκε το παιδί. 

Σε βάρος του 39χρονου και της 40χρονης έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση.

Οι αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη κυκλώματος αγοραπωλησίας παιδιών.



Πηγή: in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *