Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ένωση Γιατρών Πέλλας: «Προς την ΟΕΝΓΕ και τα μη Συστημικά ΜΜΕ» !

Με επιστολή «Προς την ΟΕΝΓΕ και τα μη Συστημικά ΜΜΕ», η Ένωση Γιατρών Πέλλας, αναφέρεται στα γεγονότα του νοσοκομείου της Κέρκυρας. Όπως επισημαίνει: «Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) με κατάπληξη παρακολούθησε τον τρόπο προβολής του ελέγχου των Επιθεωρητών Υγείας στο Γ.Ν. Κέρκυρας.

Αφ΄ ενός τα κεντρικά συστημικά ΜΜΕ (διάβαζε κατασυκοφάντηση κυρίως όμως ενοχοποίηση κάθε αγώνα) χωρίς κανένα στοιχειό κατέληξαν στο συμπέρασμα. Οι ιατροί είναι ένοχοι.
Αφ’ ετέρου ο κατ’ ευφημισμόν υπουργός Υγείας (προφανώς πρόκειται για καταστροφέα της Υγείας) χωρίς να κρατάει καν τα προσχήματα (π.χ. ΕΔΕ) από τηλεπωλητής έγινε τηλεαπολυτής όπως ευφυώς χαρακτηρίστηκε .

Επειδή το Πανελλήνιο «πληροφορήθηκε» τα γεγονότα εμείς δεν θα προσπαθήσουμε να αποδομήσουμε τις συκοφαντίες. Θα θέσουμε κάποια ερωτήματα . Γι’ αυτούς είναι ρητορικά και δεν απαντούν. Για τις τοπικές κοινωνίες είναι ουσιαστικά και ελπίζουμε να προβληματιστούν για την σκοπιμότητα των ελέγχων.


1. Πρώτα ελέγχουμε αν το προσωπικό επαρκεί, αυτό επιτάσσει στοιχειώδης λογική, και ύστερα αν βρίσκεται στη θέση του. Βέβαια όλοι ήταν παρόντες. Αυτό όμως δεν ταίριαζε στα σχέδιά τους. Έτσι αμόλησαν «μελάνι σουπιάς» για να θολώσουν τα νερά.

2. Ποιο είναι το ύψος των ελλείψεων του προσωπικού? Απαντούμε λοιπόν ότι οι ελλείψεις δεν είναι απλά τεράστιες. Είναι επισφαλείς για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουμε. Νοσοκομειακό και Ιατρικό προσωπικό είναι μειωμένο από 25-40 % ανάλογα με το Νοσοκομείο και το Τμήμα.

3. Έχουμε ή όχι ελλείψεις φαρμάκων, υλικών, εξοπλισμού, υποδομών και ότι άλλο βάζει ο νούς του ανθρώπου.

4. Με τι προσωπικό βγάζουμε τις εφημερίες?

5. Θα δώσουν λόγο ποτέ για την απλήρωτη εργασία? Για τις χιλιάδες ημέρες άδειας και ρεπό που μας οφείλουν?

6. Οι ελεγκτές ελέγχουν ποτέ πόσους συμβούλους διορίζει ο κατ’ ευφημισμόν Υπουργός Υγείας με χυδαίο ρουσφετολογικό τρόπο? Ας ελέγξουν και ποιά παραγωγική δουλειά κάνουν στο Υπουργείο.


Τα συστημικά ΜΜΕ που χαρακτηρίστηκαν «ντομπερμαν» της ενημέρωσης , από κοινού με τους «θεωρητικούς» των δυο άκρων θα απορούν και πάλι ποιός επωάζει το αυγό του φιδιού. Ποιός άραγε;Τη «δουλειά» τους κάνουν αυτοί. Ας κάνουμε και εμείς τη δική μας.Χρειάζεται να οργανώσουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς του λαού μας τις αντιστάσεις μας και τους αγώνες μας και να απαιτήσουμε :

Κάθε κάτοικος της χώρας μας να έχει πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
• Υψηλού επιπέδου, δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας.
• Να μην αλλάξουν «χαρακτήρα» (κλείσιμο στην ουσία) 50 και πλέον Νοσοκομεία, να μην κλείσουν δομές.
• Επάρκεια σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, υλικά και φάρμακα.
• Δημοκρατία στο σύστημα υγείας

Θα είμαστε παρόντες.Όχι μόνο στην δουλειά μας. Σε κάθε δομή κοινωνικής προσφοράς. Σε κάθε αγώνα για το συλλογικό καλό».

πηγή:ertopen.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *