Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Άρση της ασυλίας του υφυπ. Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ζητεί ο Άρειος Πάγος

Δικογραφία που αφορά τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας του. Πρόκειται για μήνυση του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας για «παράνομες μεταθέσεις, τοποθετήσεις, κ.λπ. 165 διευθυντών και τμηματαρχών του ΣΔΟΕ και των ΔΟΥ».

Ο Σύλλογος είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως επίσης είχε καταθέσει ανάλογη αναφορά στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.

Σε αυτή υποστηρίζεται πως είναι παράνομη η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών για την κατάργηση, μετακίνηση και νέα τοποθέτηση 165 διευθυντικών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και των ΔΟΥ. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, με τις μετακινήσεις, τοποθετήσεις, κ.λπ. των διευθυντικών υπαλλήλων παραβιάστηκαν οι νόμοι 3943 και 4002/2011 και καταστρατηγήθηκαν οι διατάξεις περί αξιοκρατίας, ενώ διασύρονται υπηρεσιακά υπάλληλοι, χαρακτηριζόμενοι ως ανεπαρκείς.

Από τις Εισαγγελικές αρχές της Βορείου Ελλάδος η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή στην συνέχεια, τη διαβίβασε στην Βουλή, η οποία θα έχει το τελικό λόγο.





Πηγή: koutipandoras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *