Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σήμερα Τετάρτη, και θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικότερα, από σήμερα προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενίσουν και θα μεταφερθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Για αύριο Πέμπτη θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, παίρνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα. Επίσης, να μείνουν μέσα στο αυτοκίνητο, με τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.

Τέλος, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, ακόμα και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και να απέχουν από δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόβλεψη:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν, από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 ΜΠΟΦΟΡ. Τη νύχτα στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 25 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά.

ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 έως 25 βαθμούς. Στην Ηπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη..

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά περιοδους αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά έντονες κυρίως στην Πελοπόννησο.

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 έως 25 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα εκδηλωούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Κυκλάδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ,

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 27 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις τοπικα αυξημένες, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 18 έως 26 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 
πηγη:newsbomb

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *