Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Καλύτερο το περπάτημα από το τρέξιμο

Βάλτε τα αθλητικά σας και βγείτε στους δρόμους

Μισείτε το τρέξιμο αλλά λατρεύετε το περπάτημα; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Αρτηριοσκλήρωση, τη Θρόμβωση και την Αγγειακή Βιολογία, η μέτρια πεζοπορία και το έντονο τρέξιμο «μειώνουν με παρόμοιο τρόπο τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, υπερχοληστερολεμίας, σακχαρώδους διαβήτη και στεφανιαίας νόσου».

Με άλλα λόγια, τουλάχιστον σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, το περπάτημα είναι εξίσου αποτελεσματικό με το τρέξιμο, αναφορικά με την ανακούφιση από το άγχος, την υψηλή χοληστερόλη, τις καρδιακές ασθένειες και το διαβήτη.

Το τρέξιμο, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύει το Mother Nature Network επικαλούμενο διάφορες έρευνες, μπορεί ακόμη να:

1. Στρεσάρει το ανοσοποιητικό σύστημα

2. Προκαλέσει βλάβες στην καρδιά

3. Προκαλέσει την εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας

4. Προκαλέσει βλάβες στους χόνδρους των αρθρώσεων

5. Οδηγήσει σε εγκεφαλικό, αν κάποιος τρέχει όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες 
 
ΠΗΓΗ: newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *