Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Για μια ακόμη εβδομάδα συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί στα ΑΕΙ

Για μια ακόμη εβδομάδα (συμπληρώνονται δυο μήνες κινητοποιήσεων) συνεχίζεται με απόφαση της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, η απεργία του κλάδου στα πανεπιστήμια που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας. 

Η Ομοσπονδία πήρε σήμερα απόφαση για μια ακόμη εβδομάδα κινητοποιήσεων έως και την 1η Νοεμβρίου. Να σημειωθεί βέβαια, ότι η πλειονότητα των διοικητικών υπαλλήλων (1700 σε σύνολο 1968) έχουν ήδη απογραφεί στην σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.


Πάντως στα περισσότερα πανεπιστήμια τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου έχουν ξεκινήσει κανονικά. Ωστόσο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το εξάμηνο των φοιτητών κινδυνεύει να χαθεί, καθώς έχουν «παγώσει» όλες οι διοικητικές και εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες. 

«Συνεχίζουμε την απεργία μας με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ. 

«Η πολιτική της διαθεσιμότητας-απολύσεων δεν θα υλοποιηθεί. Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση του δημόσιου Πανεπιστήμιου. Όπως οδηγήσαμε σε αδιέξοδο το πρώτο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις απολύσεις-διαθεσιμότητες, μπορούμε να οδηγήσουμε σε αδιέξοδο και το νέο σχέδιο τους με τελικό στόχο την ακύρωση της σχετικής κοινής υπουργικης απόφασης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *