Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Σπείρα καλλιεργούσε και πουλούσε μεγάλη ποσότητα χασίς

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα της ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε μεγάλη καλλιέργεια χασίς, τη διακίνηση και την εμπορία, ενώ όπως προέκυψε, συμμετείχαν σε αυτή τουλάχιστον έξι (6) άτομα.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη χθες το πρωί, στην Αθήνα ένας 55χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης των νόμων για ναρκωτικά και όπλα, καθώς και της απείθειας.

Επιπλέον, στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πέντε ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας 34χρονος Αλβανός και τέσσερα ακόμη άτομα, που δεν έχουν πλήρως ταυτοποιηθεί κι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνα μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της ασφάλειας Τρίπολης, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, σε δασώδη περιοχή της Αρκαδίας και στην Αθήνα με την συνδρομή και αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της υπηρεσίας Εναέριων Μέσων.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν ο εντοπισμός σε κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση, σε δυσπρόσιτη δασική περιοχή στην Γορτυνία, φυτείας χασίς αποτελούμενη συνολικά από 536 δενδρύλλια, ύψους από 1,80 έως 3 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 51 κιλά και 855 γραμμάρια χασίς και μία ζυγαριά ακριβείας.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 55χρονου στην Αθήνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ένα κιλό και 300 γραμμάρια χασίς, ζυγαριά ακριβείας, ένα κυνηγετικό όπλο, ξίφος, 28 φυσίγγια, το ποσό των 900 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο 55χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.







Πηγή: ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *