Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στέλνει τον εισαγγελέα στα πανεπιστήμια


Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή του Αρείου Πάγου, προκειμένου να
αποσταλούν, από τις πρυτανικές αρχές, τα ονόματα των υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα στο ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

«Παρακαλούμε να επιληφθείτε και να εκδώσετε παραγγελία για την άμεση και πριν την 10η Οκτωβρίου, χορήγηση των ως άνω πινάκων συνδρομής κριτηρίων σε ψηφιακή μορφή και κάθε συναφούς εγγράφου και τη αποστολή τους στα ΑΣΕΠ, κατά τα οριζόμενα από τον νόμο, επιφυλασσόμενοι για τη λήψη και άσκηση κάθε ενδεικνυόμενου και προβλεπόμενου μέσου προστασίας των έννομων συμφερόντων του Δημοσίου» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού προς τις εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο ημέρες, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, ενώ σχετική εγκύκλιο είχε αποστείλει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Θανάσης Κυριαζής.

Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, έχουν ζητήσει ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί διαθεσιμότητας και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καθοριστεί μία κοινά αποδεκτή μέθοδος αξιολόγησης των δομών του πανεπιστημίου.

Στην Κουτζαμάνη οι πρυτάνεις

Νωρίτερα, την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη επισκέφθηκε η Σύνοδος των πρυτάνεων προκειμένου να την ενημερώσει για την τραγική – όπως είπαν – κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της διαθεσιμότητας που θα τεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ιδρυμάτων.

Οι πρυτάνεις τόνισαν ότι η διαθεσιμότητα οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των νοσοκομειακών μονάδων και ζήτησαν τη μεσολάβησή της προκειμένου να παρακαμφτεί η άρνηση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου. Αρβανιτόπουλου να τους δεχθεί.

Την εισαγγελική λειτουργό επισκέφθηκαν οι πρυτάνεις Θ. Πελεγρίνης, Σιμ. Σιμόπουλος, Γ. Μυλόπουλος, Παρ. Τσάρτας και Δημοσθ. Αναγνωστόπουλος.

Προσφυγή στο ΣτΕ

Παράλληλα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οκτώ πανεπιστημιακά ιδρύματα και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μάλιστα, ζητούν να εκδικαστούν οι προσφυγές τους με διαδικασίες εξπρές, δηλαδή, να οδηγηθούν άμεσα στο ακροατήριο και να εκδοθούν σύντομα αποφάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν «πυξίδα» για το ζήτημα της διαθεσιμότητας.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα Πανεπιστήμια Πατρών, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων και Κρήτης και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Πηγή: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *