Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Φόρεσε το ευρωπαϊκό του κουστούμι!

Γράφει ο Geo E.

Η ευρωπαική εβδομάδα τελείωσε και τελείωσε με θετικό πρόσημο για την χώρα διότι και οι δύο ελληνικές ομάδες που μας εκπροσωπούν στις ευρωπαικές διοργανώσεις πήραν θετικά αποτελέσματα σε Βέλγιο και Ολλανδία αντίστοιχα και έφεραν την χώρα σε απόσταση αναπνοής... από την ελβετία στην συνολική κατάταξη.Είναι πολύ σημαντική οποιαδήποτε νίκη ή ισοπαλία από τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ ώστε να επανέλθει η χώρα στην 12άδα και να έχει τα αντίστοιχα προνόμια όσον αφορα τον αριθμό των ομάδων εκπροσώπησης της χώρας στην ευρώπη.

Πάμε στα πολύ δικά μας τώρα.Ο ΠΑΟΚ εχθές φόρεσε το ευρωπαικό του κουστούμι,αυτό που φορά τα τελευταία χρόνια στις περισσότερες έδρες ομάδων της ευρώπης που έχει αγωνιστεί.Ο ΠΑΟΚ δεν χάνει εύκολα σε καμία ευρωπαική έδρα και δεν χάνει γιατί έχει την εμπειρία και τις προσωπικότητες που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει.Έχει μέταλλο.Παίκτες "μπαρουτοκαπνισμένοι" που λέμε,Σαλπιγγίδης,Κατσουράνης,Τζίολης ακόμη και ο Κλαόυς,παίκτες που έζουν ζήσει ευρωπαικές στιγμές ουκ ολίγες και μπορούν εύκολα να διαχειριστούν γεγονότα.

Ο ΠΑΟΚ εχθές στη "Πόλη του Τυριού",στη Βόρεια Ολλανδία πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό-αποτέλεσμα με αντίπαλο την ΑΖ όσον αφορά την συνέχεια στην διοργάνωση και το κηνύγι της 1ης θέσης στον όμιλο.Η ομάδα ήταν καλή και από το 10ο μέχρι το 70ο είχε κατά την γνώμη μου τον έλεγχο του αγώνα.Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι,όπως συνήθως, αλλά από το 10ο λεπτό και μετά άρχισε να "πατάει" καλά στο γήπεδο,να κάνει ευκαιρίες και να προσαρμόζει την αντίπαλο στο δικό της ρυθμό.Η τύχη δεν ήταν με το μέρος του ΠΑΟΚ εχθές,ο Τζιώλης με μια "ρουκέτα" τίναξε το δοκάρι του κοσταρικανού τερματοφύλακα Εστέμπαν στην αρχή του αγώνα και ο Λούκας εν συνεχεία(2ο ημίχρονο) μιμήθηκε τον συμπαίκτη του στέλνοντας και αυτος την μπάλα στο δοκάρι μετά απο κεφαλιά και σέντρα του Τζαβέλλα.Εκλεισε το ημίχρονο με την αισιοδοξία να επικρατέι πως ο ΠΑΟΚ θα μπει στο 2ο ημίχρονο και θα καθαρίσει το παιχνίδι διότι είχε τις ευκαιρίες στο 1ο να κάνει γκολ.

Αφού ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ δέχτηκε μία ολιγόλεπτη πίεση στην αρχή ισορρόπησε ξανά και έκανε το παιχνίδι του προσπαθώντας ορθωλογικά και κυρίως με τον Βίτορ και τον Κατσουράνη απο πίσω να δημιουργήσουν φάσεις και να φτάσουν στο γκολ.Η ώρα περνούσε και δεν άλλαζε κάτι,έτσι ο τιμωρημένος Χουμπ Στέφενες που έβλεπε το ματς από σουίτα του γηπέδου παρέα με τον Παντελή Κωνσταντινίδη έδωσε εντολή στον βοηθό του Λοκχοφ να περάσει στον αγώνα τους Σεκου Ολίσε,Λιαμ Λορενς και τον απο μηχανής θεό Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Και να που ξαφνικά ο ΠΑΟΚ αναίτια βρέθηκε απο το 70 και μετά κλεισμένος στην περιοχή του να διώχνει μπάλες και να κάνει ο,τι είναι δυνατόν να κρατήσει το μηδέν και τον Γκουντμουντσον ,τον ισλανδο διαβολάκο μακρια από την εστία του.Αδικαιολόγητο και κάτι που πρέπει να αλλάξει,δεν γίνεται να έχει ο ΠΑΟΚ ξαφνικά τόσο έντονο κενό διάστημα και να μην μπορεί να αντιμετωπίσει μια αλλαγή της αντίπαλης ομάδας(ο Γκουντμουντσον έκανε την ομάδα να τα χάσει και δεν υπήρχε αποδοτικός τρόπος να αντιμετωπιστεί).Κάπου εκέι ήρθε το γκολ και η ΑΖ πήρε κεφάλι στο σκορ.Ο ΠΑΟΚ και ο Σάλπι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και μετα από το σοκ του γκόλ συνήλθαν, ανέβασαν στροφές, πίεσαν και στο 90+ έγινε το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα μ'ένα όμορφο γκολ μέσα απο την περιοχή.

Από τους παίκτες που ξεχώρισαν θα αναφέρω πρώτο τον Στέλιο Κιτσίου.Πώς να βγει απο την 11άδα αυτό το παιδί όντας καλύτερος απο αγώνα σε αγώνα;Εξαιρετικός. Επίσης εξαιρετικός ο Ισπανός γίγαντας κάτω από τα γκόλποστ,αυτός είναι ο πραγματικός Χακόμπο.Καλοί ήταν και οι Τζιώλης,ειδικά στο 1ο ημιχρονο,Τζαβέλλας, με τα σημάδια κούρασης να είναι φανερά στα τελευταία λεπτά,Βίτορ,Κατσουράνης και φυσικά ο Σάλπι για όσο αγωνίστηκε έδειξε ότι είναι παίκτης που είτε είναι βασικός είτε έρχεται από τον πάγκο μπορέι να σου κάνει το γκολ οποιαδήποτε στιγμή με οποιονδήποτε τρόπο!Μέτριοι οι Λούκας,Στοχ,Κλάους,Νίνης,Ολίσε(λίγο καλύτερος από τα προηγούμενα ματς-μακάρι να ναι η αρχή για καλύτερη συνέχεια..). Πολύ κακός κατά την γνώμη μου και απόν από ολο το διάστημα που αγωνίστηκε ήταν ο Λάζαρ.Ο ρουμάνος ήταν εκτός τόπου και χρόνου και ίσως θα έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα(και ποιος να μπει;).Πρέπει να βελτιωθεί και να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό γιατί είναι απαραίτητος. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Χουμπ Στέφενς συνεχίζει να δικαιώνεται για τις αλλαγές που κάνει και επιβεβαιώνει το χαρακτηριστικό που τον ακολουθά σαν "επιστήμονα" στο να διαβάζει τα παιχνίδια ενώ ο χρόνος κυλάει.

Συμπερασματικά,ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που το άξιζε σύμφωνα με την εικόνα του και βρίσκεται σε καλό μομέντουμ περιμένοντας στην ΤΟΥΜΠΑ τον Παναθηναικό.Έναν παναθηναικό που έρχεται στην κατάμεστη κατά πάσα πιθανότητα ΤΟΥΜΠΑ για να πάρει το ματς,όπως λέει.Έρχεται από δύο θετικά συνεχόμενα αποτελέσματα και με ψυχολογία.Εάν ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που πρέπει και μπορέι και δεν υποτιμίσει τον παναθηναικό δεν θα έχει πρόβλημα.Κερδίζει και δίνει το δικαίωμα στον κόσμο του να νίωσει και με την βούλα " Είμαι εγώ και ο ολυμπιακός".Καλή τύχη λοιπόν!

Υ.Γ * Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στην άμυνα,όχι μόνο στους αμυντικούς αλλά σε όλη την αμυντική λειτουργία.Πάλι δέχτηκε πολλές επικίνδυνες επιθέσεις από μία ομάδα που η επί εποχής Σάντος ομάδα θα την είχε για πρωινό.Κατά την γνώμη μου θέλουμε αμυντικό επιπέδου και δουλειά πίσω.

ΥΓ ** Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την μαύρη σελίδα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ με το δυστήχημα στα τέμπη.

"Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ τΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ".

4/10/99

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *