Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Απειλούν με λίστες δημοσιογράφων οι νεοναζί

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής «στοχοποιούν συναδέλφους, τους απειλούν χυδαία και φτιάχνουν λίστες με ονόματα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν, να επιβάλουν το νόμο της δικής τους σιωπής. Η Δημοκρατία, όμως, δεν τους φοβάται, οι θεσμοί λειτουργούν και η πραγματική Ενημέρωση δεν ενδίδει», αναφέρει ανακοίνωση της ένωσης συντακτών (ΕΣΗΕΑ).


Ολη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Με πρωτοφανή θρασύτητα τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής», που αφέθησαν ελεύθερα, αλλά με περιοριστικούς όρους, επιδίδονται σε νέο κύκλο βίας, με στόχο τώρα την ενημέρωση και όσους εργάζονται για αυτήν.

Στοχοποιούν έτσι συναδέλφους, τους απειλούν χυδαία και φτιάχνουν λίστες με ονόματα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν, να επιβάλουν το νόμο της δικής τους σιωπής.

Η Δημοκρατία, όμως, δεν τους φοβάται, οι θεσμοί λειτουργούν και η πραγματική Ενημέρωση δεν ενδίδει. Η κοινή γνώμη πληροφορείται και αυτό είναι που ενοχλεί το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Τους ενοχλεί η αποδόμηση της εικόνας τους, επειδή βλέπουν να πέφτει η δική τους αυλαία.

Η δημοσιογραφία για να δικαιώνει το ρόλο της οφείλει να είναι αντικειμενική και αποκαλυπτική. Αυτή η μορφή της δημοσιογραφίας είναι εκείνη που ενοχλεί.

Η κυβέρνηση, όμως, οφείλει να διασφαλίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αντιμετωπίζοντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσους επιχειρούν να εκφοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν την ενημέρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εγκαίρως ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), η οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους, που με αυταπάρνηση και κάτω από αντίξοες συνθήκες ασκούν τη δημοσιογραφία, να συνεχίσουν το έργο τους, που σκοπό έχει την αποκάλυψη της αλήθειας, η οποία στο τέλος θα λάμψει. Οι κραυγές και οι απειλές τους δεν μας πτοούν. Είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του λαού, που θέλει να μάθει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Ζητούμε, τέλος, από τους συναδέλφους να αγνοήσουν όσους μας λοιδορούν, μας υβρίζουν και μας απειλούν. Ας τους αφήσουμε στο περιθώριο και στην κρίση της κοινής γνώμης για τη στάση τους".


Πηγή: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *