Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ορίστε οι 10 εταιρίες που ελέγχουν την παγκόσμια αγορά

Ενα πολύ εντυπωσιακό διάγραμμα που παρουσιάζει από που προέρχεται η παραγωγή σχεδόν όλων των προϊόντων που αγοράζουμε δημοσίευσε η αυστραλιανή ιστοσελίδα Herardsun.com. Στο διάγραμμα αυτό, φαίνονται δέκα μεγάλες εταιρίες να ελέγχουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων, σχεδόν δηλαδή ότι κυκλοφορεί στην αγορά.


Χαρακτηριστικά, η Coca Cola ελέγχει το σύνολο των αναψυκτικών αλλά και αρκετά energy drinks ενώ η Nestle κατέχει ένα σωρό από δημητριακά αλλά εκτός από αυτά έχει ακόμα και... κρέμες προσώπου. Η «νικήτρια» ωστόσο στον αριθμό προϊόντων που διαθέτει είναι η P&G η οποία ελέγχει δεκάδες μάρκες εντελώς διαφορετικών προϊόντων.

Τα τελευταία χρόνια, η μείωση των εταιριών που «ελέγχουν» την αγορά είναι ραγδαία, καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες πωλούνται ή εντάσσονται σε μεγαλύτερες. Το διάγραμμα αυτό έρχεται να διαλευκάνει την ψευδαίσθηση της επιλογής, καθώς εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι τα περισσότερα προϊόντα προέρχονται από τις ίδιες εταιρίες.

ΠΗΓΗ: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *