Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Παραλογισμός: Οκτώ δημόσιοι υπάλληλοι θα αποφασίσουν για τις απολύσεις

Έως τις 30 του μήνα θα γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών πως πρέπει να αναδιαρθρωθούν οι δομές των φορέων που εποπτεύει και βέβαια ποιο είναι το αναγκαίο προσωπικό για τη στελέχωση τους. Με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα συγκροτείται επιτροπή από οκτώ δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει μέχρι την 30-11-2013 να υποβάλλουν την Έκθεση Οριστικής Αξιολόγησης των δομών και των πλάνων στελέχωσης των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών φορέων.

Η Επιτροπή θα εργάζεται με ωράριο Δημοσίου

Μάλιστα όπως αναφέρει η απόφαση που υπογράφει ο Γιάννης Στουρνάρας η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο κατάστημα του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Νίκης 5-7, στην Αθήνα.

Από το σχετικό πόρισμα θα παραδώσει στα χέρια του Γιάννη Στουρνάρα η ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε με αυτό ακριβώς το σκοπό, σε μια συγκυρία όπου ήδη αναζητούνται οι 12.500 υπάλληλοι που θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας αλλά και οι υπόλοιποι 11.000 υπάλληλοι που θα πρέπει να απολυθούν έως το τέλος του 2014.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως έργο της Επιτροπής είναι η αξιολόγηση των δομών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με σκοπό τον εξορθολογισμό των δομών και των πλάνων στελέχωσής τους. Η Επιτροπή θα μελετήσει τις προτάσεις που θα υποβάλλουν οι ίδιοι οι φορείς, τις οποίες θα αξιολογήσει από κοινού με τους εκπροσώπους που θα ορισθούν από τους φορείς,τους οποίους θα καλεί, όποτε θα συνεδριάζει για την αξιολόγηση του φορέα τους.

Ποιοι θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Αξιολόγησης

Τα μέλη που θα συγκροτούν την Επιτροπή είναι:
Πηνελόπη Παγώνη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ως Πρόεδρο.
Γεώργιος Καλλίας, υπάλληλο με βαθμό Β ́ του κλάδου ΠΕ Οικονομικού, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Γκότση, υπάλληλο με βαθμό Β ́του κλάδου ΠΕ Λοιπών Ειδικοτήτων, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.
Αλεξάνδρα Κομνηνού, υπάλληλο με βαθμό Β ́, του κλάδου ΠΕ Οικονομικού, που υπηρετεί στην Διεύθυνση ΔΕΚΟ της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Πολιτικής, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Γεροντάσιο, υπάλληλο με βαθμό Β ́, του κλάδου ΠΕ Μηχανικών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.
Αναστασία Ρόβα, υπάλληλο με βαθμό Β ́, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην Δ4.Διεύθυνση Προσωπικού Γ.Λ.Κ. της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την Ε.Ε., ως μέλος, με αναπληρώτρια την Μαίρη Ματζοράκη, υπάλληλο με βαθμό Ε ́, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.
Ευάγγελος Πέππας, υπάλληλο με βαθμό Δ ́, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην Δ25. Διεύθυνση Κίνησης Κεφαλαίων, Εγγυήσεων, Δανείων και Αξιών της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Σωτήριο Αναστασόπουλο, υπάλληλο με βαθμό Γ ́, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.
Ηλίας Κωτσόπουλος, υπάλληλο με βαθμό Δ ́, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Σταυρούλα Μέγα, υπάλληλο με βαθμό ΣΤ ́, του κλάδου ΤΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.
Ασπασία Κωστοπούλου, υπάλληλο με βαθμό Δ ́, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί με απόσπαση στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Μαρίνο Παπαδάκη, υπάλληλο με βαθμό Δ ́, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στο ίδιο Γραφείο.
Σοφία Ψαρογιάννη, , υπάλληλο με βαθμό Δ ́, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Δ2. Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ποιοι είναι φορείς του υπουργείο Οικονομικών που μπαίνουν στο στόχαστρο

Οι φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών και είναι καταγεγραμμένοι στο Μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης είναι το Ειδικό Ταμείο Ελέγχου, Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης και Αλκοολούχων ποτών, η ΟΚΕ, ο ΟΔΔΗΧ, το ΤΧΣ, το ΑΚΑΓΕ (συναρμοδιότητα με το υπουργείο Εργασίας) και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Δ.. Ε. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο κατάστημα του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Νίκης 5-7, στην Αθήνα και η διάρκεια λειτουργίας ορίζεται μέχρι την 30-11-2013, οπότε θα υποβάλλει την Έκθεση Οριστικής Αξιολόγησης των δομών και των πλάνων στελέχωσης των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του υπουργείο Οικονομικών ΕΔΩ




Πηγή: iefimerida

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *