Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν



Επίθεση καμικάζι στο γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού Τ.Ερντογάν στην Αγκυρα, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ σε έκτακτα δελτία τους. Ο 52χρονος δράστης δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, καθώς τον πρόλαβε ένας από τους άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Ο δράστης συνελήφθη, μετά από προειδοποιητικά πυρά της αστυνομίας. 
Ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στο κτίριο την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με το AP.

Πηγή:http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/75755/2/15/basbakanlikta-hareketli-dakikalarΠηγή: http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/75755/2/9/basbakanlikta-hareketli-dakikalarΣύμφωνα με τη Hürriyet, οι άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού όρμηξαν πάνω στον 52χρονο ύποπτο, όταν εκείνος δεν σταμάτησε σε έλεγχο ταυτότητας και προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο και τον απέτρεψαν να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένος.

Τα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ο ύποπτος, ονόματι Τουγρούλ Μπαγίρ, νοσηλεύεται αφότου πυροβολήθηκε στα πόδια, αλλά επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό δεν υπάρχει.


Τον Μάρτιο του 2012 είχε επίσης σημειωθεί επίθεση κοντά στα γραφεία του τούρκου πρωθυπουργού. Φωτογραφία: ADEM ALTAN / AFP



Πηγή: newsroom enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *