Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

«Καθαρό» το όπλο της επίθεσης - Συνεχίζονται οι έρευνες - Στην εντατική ο τραυματίας



«Καθαρό» είναι, όπως προέκυψε από τη βαλλιστική έρευνα, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην αιματηρή επίθεση έξω από γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο με δύο νεκρούς και ένα βαριά τραυματία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλοι οι κάλυκες -12 στο σύνολο- των 9 χιλιοστών που περισυνελέγησαν από το σημείο της επίθεσης προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα πιστόλι τύπου Zastava, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση.

Οι έρευνες για την υπόθεση, η οποία έχει ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την περιοχή να παραμένει αποκλεισμένη.

Η δολοφονική επίθεση έγινε στις 7 το βράδυ της Παρασκευής στη λεωφόρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης και πολύ κοντά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 26 ετών, ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μάνος Καπελώνης, έχασαν τη ζωή τους ενώ ένας ακόμα τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική.

Και οι τρεις μέλη της Χ.Α. σύμφωνα με βουλευτές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή, και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους φορώντας κράνη, άνοιξαν πυρ εναντίον των τριών νεαρών και τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας τα θύματα έχουν χτυπηθεί στον θώρακα και στο κεφάλι, και μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» ο ένας εκ των τριών νεαρών, ενώ ο άλλος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Αργότερα βρέθηκε κλεμένη μοτοσικλέτα στην οδό Αυξεντίου, κοντά στο σημείο της επίθεσης, που έμοιαζε με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες αλλά δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν ήταν αυτή.

Το περιστατικό καταδίκασαν όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους ενώ η Χ.Α. βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν της παρείχε αστυνομική φύλαξη στην περιοχή.




Πηγή: enet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *