Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Από τα νομικά πρόσωπα οι επόμενες απολύσεις

Την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως από αυτό το «πεδίο» θα προκύψει ένα ποσοστό του αριθμού των επόμενων απολύσεων στο Δημόσιο.

«Όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία» είπε και πρόσθεσε πως «η αξιολόγηση είχε περιοριστεί στον στενό πυρήνα του δημοσίου, αλλά τώρα θα πρέπει να επεκταθεί» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η αξιολόγηση θα επεκταθεί και στις μεγάλες ΔΕΚΟ, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλες όσες βρίσκονται κάτω απο κρατικό έλεγχο, με εξαίρεση αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μάλιστα, πως θα συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί, καθώς και οι συγκοινωνιακοί φορείς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως μέχρι το τέλος του χρόνου, στον αριθμό των αποχωρήσεων από το Δημόσιο θα έχουν προστεθεί 300-320 επίορκοι υπάλληλοι, ενώ όπως είπε, θα ζητήσει από την τρόικα να προσμετρηθούν όσοι συμβασιούχοι απολυθούν από το Δημόσιο και όσοι απολυθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Τέλος, σχετικά με τα πανεπιστήμια, είπε ότι όσοι δεν προχώρησαν στην απογραφή θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, ενώ για όσους απογράφηκαν η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.




Πηγή: efsyn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *